Τα παιχνίδια του Facebook εγκαταλείπουν το messenger!

Περίληψη: Οι ιθύνοντες νόες του Facebook αποφάσισαν τη μεγάλη έξοδο: τα Instant Games αποπέμπονται από το...

Οι ιθύνοντες νόες του Facebook αποφάσισαν τη μεγάλη έξοδο: τα Instant Games αποπέμπονται από το Facebook Messenger! Αρχίζοντας από το iOS και το Messenger app, το instant gaming δεν θα υπάρχει πλέον εκεί. Σταδιακά, η απόφαση θα εφαρμοστεί και στα Android apps.

Οι φανατικοί των instant games, όμως, δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Απλά αποφασίστηκε τα instant games να μετακομίσουν στο κεντρικό app του Facebook, αποκτώντας το δικό τους tab!

Η απόφαση είχε παρθεί εδώ και πολλούς μήνες, όπως είχε διαφανεί από την ανακοίνωση του «instant Gaming tab» στο κύριο Facebook app. Όπως αναφέρεται σε ένα νέο post του Leo Olebe, Global Director του Games Partnerships στο Facebook, το gaming tab θα μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στο κύριο app, με αυτή την κίνηση να έχει προγραμματιστεί να γίνει σταδιακά, ξεκινώντας από το iOS. Σύντομα η νέα έκδοση του Messenger app για το iOS δεν θα έχει πλέον το gaming tab.

Τα instant games μπορεί να μην απέκτησαν κοινό στους φανατικούς gamers, αλλά δεν αφορούσαν ποτέ αυτούς. Αντιθέτως, η λίστα των παιχνιδιών συνεχίζει και μεγαλώνει, περιλαμβάνοντας παιχνίδια όπως τα κλασσικά Pac-Man, Space Invaders και Galaga, αλλά υπάρχουν και δημοφιλή ονόματα όπως το Uno και το Words With Friends – προφανώς προσαρμοσμένα στην «κοινωνική» φύση του Facebook. Σύμφωνα με το ίδιο το Facebook, περισσότεροι από 700 εκατομμύρια χρήστες παίζουν παιχνίδια κάθε μήνα, μέσα από το Facebook.

Από το νέο Gaming tab, οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια (προφανώς), να παρακολουθήσουν gaming videos από κορυφαίους streamers, οργανισμούς e-sports αλλά και εταιρείες παιχνιδιών, αλλά και να συνδεθούν με gaming groups, να δουν updates και να συνδεθούν με άλλα μέλη του group.

Λόγος για αυτή τη μετακόμιση δεν έχει αναφερθεί επισήμως, αλλά γνωρίζουμε πως το Facebook έχει βάλει σε κίνηση ένα πλάνο βελτιστοποίησης και ελάφρυνσης του Messenger, το οποίο είχε αρχίσει να γίνεται υπερφορτωμένο.

Από την άλλη, το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για το κεντρικό app του Facebook, στο οποίο πρόκειται να μεταφερθούν τα instant games, τα οποία θα βρουν εκεί και το σχετικά νέο tab «videos», αλλά σίγουρα οι μηχανικοί του Facebook ξέρουν κάτι παραπάνω!