Τα παιχνίδια της Fisher Price «μεγαλώνουν» μαζί με τα παιδιά! - Οι νικητές του διαγωνισμού

Περίληψη: Τα παιδιά αναπτύσσονται μέσα από το παιχνίδι - είναι η μόνη ελεύθερη διαδικασία που τους...

Τα παιδιά αναπτύσσονται μέσα από το παιχνίδι - είναι η μόνη ελεύθερη διαδικασία που τους «προπονεί» στο να εξελίσσουν τόσα πολλά: συντονισμό κινήσεων, αισθητηριακή ανάπτυξη, λεπτή κινητικότητα, μάθηση, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία, φαντασία. Όταν παίζουν, δοκιμάζουν τον έλεγχο που έχουν στο σώμα τους, στους μεγάλους, στον κόσμο, χωρίς να τα απασχολεί το αποτέλεσμα, αλλά η διαδικασία, η περιπέτεια, η δημιουργικότητα, το ταξίδι, το βίωμα. Όσο πιο πολύ έχει παίξει κάποιος ως παιδί, τόσο πιο ευέλικτος γίνεται ως ενήλικας. Όσο πιο σωστά ένα μωρό ξεκινήσει να παίζει, τόσο πιο όμορφος θα γίνει ο κόσμος του αργότερα!Η Fisher-Price «τρέχει» μαζί με τα παιδιά στον πιο όμορφο αγώνα για την καλύτερη εξέλιξή τους στη ζωή. Δημιουργεί παιχνίδια, ιδανικά και κατάλληλα για κάθε στάδιο ανάπτυξης, που προσφέρουν φροντίδα, μάθηση και χαμόγελα. Ασφαλή και καινοτόμα προϊόντα που βοηθούν το παιδί να αναπτύξει τις αισθήσεις του, τον έλεγχο του σώματός του, την αντίληψή του και να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του. Τα στάδια ανάπτυξης, κατά προσέγγιση, έχουν υπολογιστεί ως εξής:

0-3 μηνών

Το παιδί σηκώνει το κεφάλι, τεντώνει ποδαράκια, μπορεί να πιάνει δυνατά τα παιχνίδια του και άλλα αντικείμενα. Τα παρατηρεί, ακούει ήχους, αναγνωρίζει μυρωδιές, ανταποκρίνεται σε συναισθήματα, χαμόγελα και κρατάει οπτική επαφή με αυτά και τους γύρω του.

3-6 μηνών

Το παιδί στρίβει το κεφάλι σε όλες τις κατευθύνσεις και ξεκινά σταδιακά να κυλάει το σώμα του. Μιμείται ήχους και δράσεις που συμβαίνουν γύρω του, του αρέσουν διαφορετικές υφές και παρατηρεί αντικείμενα. Γελάει όταν παίζει και μιμείται τις εκφράσεις των προσώπων που παρατηρεί.

6-9 μηνών

Συχνά το παιδί σε αυτή τη φάση κάνει παλαμάκια, κάθεται χωρίς στήριγμα, του αρέσει η επανάληψη και πλέον μπορεί να ακολουθήσει απλές οδηγίες, όπως να χαμογελάσει ή να χαιρετίσει. Σταδιακά αναγνωρίζει τα μέλη της οικογένειας και ίσως στέλνει «φιλάκια» σε οικεία πρόσωπα.

9-12 μηνών

Σε αυτή τη φάση το παιδί μπουσουλάει, περιφέρεται ανάμεσα στα έπιπλα και γυρίζει σελίδες βιβλίων. Δείχνει αντικείμενα που ονοματίζουν οι γονείς, καταλαβαίνει απλές εντολές και χαίρεται όταν παίζει.

12+ μηνών

Το παιδί ξεκινάει να περπατάει με σταθερά βήματα, εξερευνεί το περιβάλλον γύρω του, λέει λεξούλες όπως: «μαμά» και «μπαμπά». Δείχνει τη στοργή του με αγκαλιές, χαμόγελα και αγγίγματα, ειδικά στους γονείς.

18+ μηνών

Από πλευράς παιχνιδιού το παιδί στοιβάζει παιχνίδια με κυβάκια και είναι σε κίνηση, περπατάει και τρέχει. Μπορεί πλέον να συγκεντρωθεί σε κάποια ιστορία που ακούει από τους γονείς, ενώ έχει αναπτύξει λεξιλόγιο 50 με 200 λέξεων περίπου. Συναισθηματικά, εκφράζει διαφορετικές διαθέσεις, από τη χαρά μέχρι την απογοήτευση και τη ζήλια. Η Fisher-Price είναι σταθερά κοντά στο παιδί με τις πιο όμορφες ιδέες, με τα κατάλληλα παιχνίδια για κάθε στάδιο ανάπτυξης. Σε συνεργασία με τα Public αποφάσισαν να χαρίσουν πέντε (5) παιχνίδια σε πέντε (5) τυχερούς, σε αντιστοιχία με τα στάδια ανάπτυξης των παιδιών: το φωτεινό αλογάκι της θάλασσας, το μουσικό σαλιγκάρι, το εκπαιδευτικό σκυλάκι, το εκπαιδευτικό tablet και το βαλιτσάκι του γιατρού.Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι: Στέφανος Ζαριφίδης Έρη Χαρωνίτη Γιάννα Καραμήτρου Βάλια Μπάτσιου Άννα-Μαρία Καλησπέρη