Τα Public Book Awards 2019 είναι γεγονός!

Περίληψη: Δεν νομίζουμε ότι τα Βραβείου Βιβλίου που διοργανώνει τo Public, τα ακούς για πρώτη φορά,...

Δεν νομίζουμε ότι τα Βραβείου Βιβλίου που διοργανώνει τo Public, τα ακούς για πρώτη φορά, αλλά αν υπάρχει μια, τόσο δα μικρή, τέτοια πιθανότητα, άκου να μαθαίνεις! Για 6η συνεχή χρονιά, έχεις την ευκαιρία να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου βιβλία, για τη χρονιά που πέρασε, και το Public βγάζει τον νικητή με τις περισσότερες ψήφους, ανά κατηγορία βιβλίου.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και έχει ως εξής: Μπαίνεις στο www.publicbookawards.gr μέχρι τις 20 Μαΐου, διαλέγεις την κατηγορία που θέλεις να ψηφίσεις, βλέπεις τα υποψήφια βιβλία (τα οποία πρότειναν οι εκδοτικοί οίκοι) και ψηφίζεις εκείνο το βιβλίο που ξεχώρισες και εκδόθηκε μέσα στο 2018. Μπορείς να ψηφίσεις για όσες κατηγορίες θέλεις (ακόμα και μία), αλλά σε κάθε κατηγορία η ψήφος σου είναι μοναδική, δηλαδή ένα βιβλίο για κάθε μία κατηγορία!

Ποιες είναι, όμως, αυτές οι οκτώ κατηγορίες;

  • Ελληνικό μυθιστόρημα
  • Μεταφρασμένο μυθιστόρημα
  • Ελληνικό non-fiction
  • Σύγχρονη ελληνική ποίηση
  • Ελληνική παιδική λογοτεχνία
  • Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
  • ΕυΖην (ελληνικά βιβλία μαγειρικής, αυτοβελτίωσης, χόμπι-ελεύθερου χρόνου)
  • Έκπληξη: Αξέχαστος ήρωας (ο ήρωας βιβλίου που σου έμεινε αξέχαστος)

Οι επιλογές είναι πολλές αφού καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε 2.500 βιβλία, 1.800 συγγραφείς και 160 εκδότες! Αγχωτικό και συναρπαστικό ταυτόχρονα!

Έως τις 10 Ιουνίου, θα έχει ξεκινήσει και η 2η φάση ή αλλιώς τελικός, στην οποία μεταξύ των 10 δημοφιλέστερων (που απέσπασαν τις περισσότερες ψήφους στη 1η φάση) βιβλίων, θα έχεις την ευκαιρία να ψηφίσεις το βιβλίο που θέλεις να κερδίσει το βραβείο! Παράλληλα, στη 2η αυτή φάση, μπορείς να επιλέξεις ποιο θέλεις να είναι το Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς. Στο νικητήριο βιβλιοπωλείο θα επιχορηγηθούν δράσεις προώθησης και marketing για να στηριχτεί έμπρακτα το έργο του!

Υπάρχουν και τα ειδικά βραβεία που θα αναδειχθούν από επιτροπή και αυτά είναι: Εκδοτικό Αποτύπωμα, Τιμώμενη Χώρα: Μεγάλη Βρετανία, ενώ δεν λείπουν και τα δύο βραβεία (παιδικό και ενηλίκων) των Βιβλιοπωλείων Public, όπου θα ψηφίσουν όλοι οι βιβλιοπώλες των καταστημάτων Public.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 13 Ιουνίου σε μια γιορτή για την ανάγνωση και τους ανθρώπους του βιβλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τώρα που τα έμαθες όλα, επισκέψου το www.publicbookawards.gr μέχρι τις 20 Μαΐου, επιβράβευσε με την ψήφο σου τα βιβλία που απέκτησαν μια ξεχωριστή θέση στη βιβλιοθήκη σου και γίνε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής του βιβλίου!