Τα βιβλία του καλοκαιριού μας

Περίληψη: Λίγο η ζέστη, λίγο η λασκάδα των διακοπών, το καλοκαίρι είναι αναφίβολα η πιο... βιβλιοφιλική...

Λίγο η ζέστη, λίγο η λασκάδα των διακοπών, το καλοκαίρι είναι αναφίβολα η πιο... βιβλιοφιλική εποχή και ο Αύγουστος το αποκορύφωμά της. Ξεχωρίσαμε βιβλία με ιστορίες ερωτικές, βιογραφίες αλλά και αστυνομικά μυθιστορήματα άκρως ατμοσφαιρικά.

Ιδού, λοιπόν, τα θερινά μας αναγνώσματα που θα γίνουν η καλύτερη παρέα στις αμμουδιές, αν ανήκουμε στους τυχερούς, ή το μπαλκόνι μας, αν περάσουμε τον Αύγουστο στην πόλη.

Jo Nesbo – Knife

Η νεότερη περιπέτεια του επιθεωρητή Χάρι Χόλε θα σε καθηλώσει. Το ολοκαίνουργιο θρίλερ του Jo Nesbo θα βρει τον ιδιόρρυθμο σκανδιναβό αστυνομικό αντιμέτωπο με το παρελθόν του σε μια από τις χειρότερες περιόδους της ζωής του. Τα αστυνομικά μυθιστορήματα είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι και το 12ο «επεισόδιο» στην ιστορία του Χάρι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για τους λάτρεις του μυστηρίου.

City of Girls - Elizabeth Gilbert

Το νέο μυθιστόρημα της Elizabeth Gilbert θα σε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’40. Εκεί όπου η Vivian Morris έζησε από πρώτο χέρι τη show business πάνω στις θεατρικές σκηνές του Manhattan. Το City of Girls διηγείται ιστορίες έρωτα, διασημότητας και… λαθών μέσα από την οπτική της 89χρονης Vivian, η οποία μοιράζεται με όλους μας τα γεγονότα από την νιότη της, που την σημάδεψαν σαν άνθρωπο.

Οι δαίμονες του πιλοποιού - Georges Simenon

Επιστρέφοντας στην αστυνομική λογοτεχνία, αφήνουμε πίσω την Νέα Υόρκη για τη μαγευτική Γαλλία. Εκεί όπου, στην κωμόπολη Λα Ροσσέλ, μια σειρά δολοφονιών έχει σπείρει τον τρόμο. Οι προσπάθειες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δολοφόνου είναι άκαρπες και ο κατά συρροή δολοφόνος νιώθει τέτοια αυτοπεποίθηση, που προμηνύει τους φόνους του στην τοπική εφημερίδα. Υπάρχει κανείς σε όλη την πόλη που να έχει καταλάβει ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το μπαράζ εγκλήματος;

Φόνος στο Ρωμαϊκό Θέατρο - Ellery Queen

Όταν ένας αδίστακτος δικηγόρος βρίσκεται νεκρός στη θέση του στο Ρωμαϊκό Θέατρο, κατά τη διάρκεια παράστασης, το τμήμα ανθρωποκτονιών ξεκινά τις έρευνες. Ο επιθεωρητής Queen βρίσκεται μπροστά σε όλο και πιο περίεργες συνθήκες. Σε μια sold out παράσταση, δεν υπήρχε κανείς που να κάθεται δίπλα στο θύμα - πώς είναι δυνατόν; Επίσης, το καπέλο του θύματος έχει εξαφανιστεί. Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι θα έρθουν στην επιφάνεια εκβιασμοί και ερωτικές σχέσεις αλλά η λύση της υπόθεσης κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι. Η παρατηρητικότητα του επιθεωρητή Queen δεν φαίνεται να αρκεί για την εξιχνίαση αυτού του μυστηρίου.

Πλην - Andrew Sean Greer

Όταν ο Άρθουρ Πλην – ένας άσημος συγγραφέας – λαμβάνει πρόσκληση για το γάμο του πρώην του, αρχίζει να ψάχνει απεγνωσμένα μια δικαιολογία για να λείπει. Ποιο είναι το έξυπνο σχέδιο του; Θα αποδεχθεί ότι άλλη πρόσκληση έχει λάβει και θα ξεκινήσει ένα ταξίδι σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Το «Πλην» ξεχωρίζει για το πνευματώδες χιούμορ του και το 2018 βραβεύτηκε με το Pulitzer λογοτεχνίας. Αυτό και μόνο κάνει το βιβλίο ένα must-read αυτό το καλοκαίρι.

Ο βιβλιοπώλης του Σελινούντα - Roberto Vecchioni

Κάτι παράξενο συμβαίνει σε ένα μικρό χωρίο της Σικελίας, όπου σχεδόν όλοι έχουν ξεχάσει τη σημασία των λέξεων. Μόνο ο μικρός Νικολίνο φαίνεται να θυμάται και με τη βοήθεια ενός βιβλιοπώλη, που καταφθάνει στο χωριό, εξασκεί ακόμα περισσότερο τη μνήμη του. Ο βιβλιοπώλης θέλει να βοηθήσει την τοπική κοινωνία διαβάζοντάς τους σημαντικά βιβλία από όλες τις εποχές, αλλά οι ντόπιοι δεν τον βλέπουν με καλό μάτι. Ώσπου μια μέρα ο βιβλιοπώλης θα πάρει την απόφαση να φύγει από το μικρό ιταλικό χωριό. Το ιδιαίτερο μυθιστόρημα του Roberto Vecchioni αποτελεί μια φανταστική αλληγορία σύγχρονων φαινομένων, που θα σε βάλουν σε σκέψεις για τον κόσμο σου.

Πριν πακετάρεις, λοιπόν, και φύγεις για λιμάνι, μια βόλτα από το κοντινότερο κατάστημα Public ή το public.gr, επιβάλλεται!