Το νέο iPad Pro με επεξεργαστή M1 είναι πιο γρήγορο κι από MacBook Pro!

Περίληψη: Καθώς τα πρώτα iPad Pro με τον νέο επεξεργαστή της Apple Μ1 αναμένονται, οι πρώτες μετρήσεις είχνουν απίστευτες επιδόσεις. Η Apple αναφέρει ότι το νέο iPad Pro είναι 50% πιο γρήγορο από τους προκατόχους του!

Το μεγάλο ατού του νέου επεξεργαστή «made by Apple» είναι οι επιδόσεις. Επομένως είναι φυσικό τα μεγάλα sites του εξωτερικού που ασχολούνται με τέτοια θέματα να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν δείγματα του iPad Pro με M1 νωρίς για να μπορέσουν να μετρήσουν στην πράξη εάν οι ισχυρισμοί της Apple έχουν βάση. Από ότι φαίνεται όχι μόνο έχουν, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικοί. Ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει…

Τα αποτελέσματα που έσπευσε να δημοσιεύσει το Geekbench δείχνουν ότι το 5ης γενιάς iPad Pro με τον επεξεργαστή M1 επιτυγχάνει σκορ μονού πυρήνα 1.700 και πολλαπλού 7.200. Για να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα αρκεί να τα συγκρίνουμε με το προηγούμενο iPad Pro του 2020 που περιείχε τον επεξεργαστή A12Z. Το σκορ του συγκεκριμένο μοντέλου λοιπόν είναι 1.100 και 4.650 σε δοκιμές μονού και πολλαπλού πυρήνα αντίστοιχα.

Παρακάτω παραθέτουμε τις μετρήσεις άλλων προϊόντων της Apple:

  • 16” MacBook Pro με επεξεργαστή Intel Core i9: 6.819
  • M1 Mac mini: 7.346
  • iPad Air: 4.246
  • M1 iPad Pro: 7.200
  • A12Z iPad Pro: 4.656
  • M1 MacBook Air: 7.580 

Όπως γίνεται αντιληπτό, η απόδοση του M1 iPad Pro είναι ισοδύναμη με τους Mac που περιέχουν τον M1, ενώ υπερτερεί του iPad A12Z που αντικαθιστά. Ακόμα υπερβαίνει ακόμα και το κορυφαίο MacBook Pro 16 ιντσών και το ξεπερνούν μόνο συγκεκριμένες διαμορφώσεις του iMac και του Mac Pro.

Από την άλλη, αξίζει να έχουμε υπόψη μας ότι ενώ αυτά τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι εντυπωσιακά, σπάνια αποτυπώνουν ολόκληρη την εικόνα. Καθώς οι πρώτες παραγγελίες αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των τυχερών στις 21 Μαΐου, θα πρέπει να περιμένουμε και τις πρώτες πραγματικές δοκιμές.

Η προφανής ερώτηση βέβαια, είναι με ποιον τρόπο το iPadOS μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο την ισχύ του επεξεργαστή M1. Αν και είναι προφανές ότι θα επωφεληθούν οι εργασίες που περιλαμβάνουν επεξεργασία βίντεο και φωτογραφίας, ίσως η Apple μας διαφωτίσει περισσότερα στο συνέδριο WWDC στις 7 Ιουνίου. Αυτό που μπορούμε να αναφέρουμε μέχρι στιγμής είναι οι φήμες που θέλουν το iPadOS 15 να περιλαμβάνει «κοσμοϊστορικές» αλλαγές στην αρχική οθόνη του iPad για πρώτη φορά.   

Στις 7 Ιουνίου θα μάθουμε περισσότερα. Μέχρι τότε, μείνε συντονισμένος στο Public Blog.