Μένουμε σπίτι / Tablets και παιδιά: πότε, πόσο και γιατί

Περίληψη: Σε ποια ηλικία θα πρέπει να αποκτήσει το παιδί το δικό του tablet; Πρέπει να έχει το «δικό του»; Ποια tablets είναι ιδανικά για παιδιά;

Οι περισσότεροι γονείς είναι επιφυλακτικοί (και δικαίως): σίγουρα τα σημερινά παιδιά είναι εξοικειωμένα από πολύ νωρίς με smartphones και tablets, ξέρουν να τα χειρίζονται και αναπόφευκτα θα περάσουν κάποιες ώρες μπροστά στις οθόνες τους.

Και εδώ ξεκινούν τα μεγάλα ερωτήματα: Σε ποια ηλικία θα πρέπει να αποκτήσει το παιδί το δικό του tablet; Πρέπει να έχει το «δικό του» ή είναι πιο σωστό να χρησιμοποιεί του μπαμπά ή της μαμάς; Έχει διαφορά ή, τελικά, είναι το ίδιο; Και πότε; Αλλά και πόσο; Ειδικά τώρα, που η συγκυρία επιβάλλει παραμονή στο σπίτι για αρκετές ημέρες, πολλοί γονείς θα έρθουν αντιμέτωποι με το «άσε με να παίξω λίγο ακόμα!».

Οι ειδικοί είναι βέβαιοι: όσοι γονείς έχουν καταφέρει και έχουν εντάξει με επιτυχία tablets και smartphones στη ζωή του παιδιού τους, χωρίς ωστόσο να τους έχουν γίνει μόνιμη συνήθεια ή εθισμός, είχαν από την αρχή θέσει ξεκάθαρους κανόνες για το πότε και πού θα τα χρησιμοποιούν.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική έκθεση παιδιών 3 ως 5 χρόνων σε παιχνίδια που παίζονται μέσω smartphones και tablets οδηγεί σε φτωχό λεξιλόγιο και όχι άνετο χειρισμό της γλώσσας.

Αρκετά ξεκάθαρες συμβουλές έρχονται από την Αμερικανική Εταιρία Παιδιατρικής:

Προγραμματίστε μαζί με το παιδί τον χρόνο που θα περάσει μπροστά στο tablet. Εντάξτε το στην καθημερινότητά του, χωρίς όμως να εκτοπίζει άλλες δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι με τους φίλους και τα αδέρφια του ή τον ύπνο.

• Βάλτε σαφή όρια και αφιερώστε περισσότερο χρόνο για παιχνίδι μαζί με το παιδί. Προσπαθήστε να παίζετε μαζί του καθημερινά, έστω και για λίγη ώρα. Το καθημερινό παιχνίδι δίνει μεγάλη ώθηση στη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών!

• Η ώρα του tablet δεν είναι ώρα απομόνωσης. Περάστε χρόνο παίζοντας μαζί με το παιδί, δείτε αυτό που βλέπει, μπείτε κι εσείς στον κόσμο του. Έτσι και θα έχετε εικόνα των δραστηριοτήτων και θα προκύψουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από αυτές.

• Ορίστε free zones, δηλαδή σημεία μέσα στο σπίτι που δεν θα επιτρέπεται η χρήση του tablet. Tο τραπέζι του φαγητού, για παράδειγμα, ή το κρεβάτι την ώρα του ύπνου. Και ασφαλώς, κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνετε τις συσκευές να φορτίζουν μακριά από τα κρεβάτια των παιδιών.

Πώς, όμως, θα διαλέξουμε το κατάλληλο; Χρειαζόμαστε σίγουρα άνετη οθόνη και μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας. Ωστόσο, όταν κάτι πέφτει σε παιδικά χέρια, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της πτώσης και της θραύσης, οπότε το Alcatel 1T, το MLS Score ή το Lenovo Tab E7 είναι ιδανικά για παιδιά... κάθε ηλικίας!

Το Alcatel 1T 7" διαθέτει λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό, με οθόνη 7.0” TFT που προσφέρει ζωντανά χρώματα, τετραπύρηνο επεξεργαστή, 1GB μνήμη RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου με επέκταση μέχρι 128GB μέσω κάρτας MicroSD! Διαθέτει επίσης χρήσιμες λειτουργίες και εφαρμογές για τα παιδιά, που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις, αλλά και πίνακα γονικού ελέγχου

Το MLS Score είναι η απόλυτη επιλογή για όσους αναζητούν tablet με «ξεκούραστη» IPS οθόνη 9.6", πρακτικό μέγεθος και εκπληκτική συνδεσιμότητα Wi-Fi. Με τετραπύρηνο επεξεργαστή, 2 GB μνήμης RAM και 16 GB αποθηκευτικού χώρου, σου επιτρέπει να αποθηκεύσεις τα πάντα! Και χάρη στην προσωπική βοηθό MAIC, θα κάνεις τα πάντα μέσα από φωνητικές εντολές στα ελληνικά!

Τέλος, το Lenovo Tab E7 είναι μια εξαιρετική επιλογή για παιδιά καθώς διαθέτει οθόνη IPS HD 7’’, τετραπύρηνο επεξεργαστή και χωρητικότητα 16GB, που το κάνουν ιδανικό για παρακολούθηση ταινιών, video αλλά και για μουσική. Ταυτόχρονα διαθέτει 2 κάμερες για να μπορούν να μιλάνε εύκολα με τους φίλους τους αλλά και τον παππού και τη γιαγιά το διάστημα που μένουν στο σπίτι!

Μένουμε σπίτι και περνάμε δημιουργικό χρόνο με την οικογένειά μας! Με τους καλύτερους «βοηθούς» και δωρεάν παράδοση σε όλες τις παραγγελίες από το public.gr!