Ανέπαφες πληρωμές με το iPhone ανακοίνωσε η Apple!

Περίληψη: Το Tap to Pay επιτρέπει σε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να δέχονται πληρωμές μέσω του Apple Pay και άλλων υπηρεσιών μέσα από το iPhone.

Μια νέα ανακοίνωση της Apple δίνει νέα διάσταση στη χρηστικότητα του iPhone, επεκτείνοντας σημαντικά την λειτουργία ανέπαφων πληρωμών, την οποία ήδη υποστήριζαν οι συσκευές της εταιρείας μέσω του Apple Pay. Τώρα, η εταιρεία έχει ετοιμάσει μια νέα λειτουργία η οποία ονομάζεται Tap to Pay, και η οποία επιτρέπει στους χρήστες των iPhones να κάνουν αγορές απλώς ακουμπώντας ("tap") το iPhone τους με αυτό του πωλητή!

Εάν αναρωτιέσαι ήδη για το πώς διαφέρει αυτή η λειτουργία από την ήδη υπάρχουσα ανέπαφη λειτουργία, η διαφορά έγκειται στο ότι, με το Tap to Pay, το οποιοδήποτε iPhone μετατρέπεται σε "POS", δηλαδή σε τερματικό, χωρίς την ανάγκη για επιπλέον συσκευές!

Η λειτουργία αυτή, μέχρι τώρα, απαιτούσε κάποιο επιπλέον hardware, όπως ήταν, για παράδειγμα, το dongle της εταιρείας Block, το οποίο έπρεπε να συνδεθεί σε κάποιο smartphone ώστε να γίνει εφικτή η χρέωση. Η Apple φαίνεται πως έχει ενσωματώσει τις απαραίτητες λειτουργίες στις ίδιες τις συσκευές της και έτσι δεν χρειάζεται κάτι άλλο!

Στην ανακοίνωση της Apple μαθαίνουμε πως, για αρχή, η υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και, εκτός του Apple Pay, θα δέχεται και τις Visa, Mastercard, American Express και Discover. Επίσης μάθαμε πως θα χρησιμοποιεί το NFC των iPhones.

Το Tap to Pay είναι μια λειτουργία του iPhone, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση της Apple, και όχι κάποιο app. Μάλιστα, η εταιρεία ανέφερε πως η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη και για όποιες άλλες εταιρείες πληρωμών ή ακόμη και developers επιθυμούν να δημιουργήσουν κατάλληλα apps τα οποία θα χρησιμοποιούν το Tap to Pay. Τέτοια, βέβαια, δεν υπάρχουν ακόμη, εκτός από αυτό της ίδιας της Apple, αλλά βρίσκονται υπό ανάπτυξη και θα κυκλοφορήσουν μέσα στο τρέχον έτος, μετά από κάποια μελλοντική έκδοση του iOS, του λειτουργικού συστήματος των iPhones.

Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε πως η Apple ήδη διαθέτει τη δική της υπηρεσία πληρωμών, το Apple Pay, αλλά και τη δική της πιστωτική κάρτα, την Apple Card, την οποία έχει εκδώσει με τη συνεργασία της Goldman Sachs.