Αποστολή φωτογραφιών και βίντεο σε πλήρη ποιότητα έρχεται στο WhatsApp

Περίληψη: Σύντομα θα μπορείς να στείλεις φωτογραφίες και βίντεο στις συνομιλίες σου στο WhatsApp χωρίς την εφαρμογή να συμπιέζει τα αρχεία και να χαλάει την ποιότητα.

Οι περισσότερες εφαρμογές messaging ή social media σου δίνουν τη δυνατότητα να ανταλλάξεις φωτογραφίες και βίντεο στις συνομιλίες σου. Συνήθως όμως συμπιέζουν τα πολυμέσα έτσι ώστε να μειώνεται ο χρόνος και τα δεδομένα που απαιτούνται για κάθε μήνυμα. Μαζί μειώνεται και η ποιότητα σε αυτή την περίπτωση. Το WhatsApp κάνει ακριβώς το ίδιο, συμπιέζοντας τα αρχεία πολυμέσων που στέλνεις. Πολύ σύντομα όμως θα προσθέσει τη δυνατότητα να ανταλλάσσεις εικόνες και βίντεο σε υψηλή ποιότητα.

Η νέα επιλογή θα λέγεται “Best Quality” και θα συνδυαστεί με τις επιλογές “auto” και “data saver”. Με την επιλογή Best Quality οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα αποστέλλονται σε καλύτερη ποιότητα από ότι σήμερα, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να στείλεις πολυμέσα χωρίς αυτά να αλλοιώνονται υπερβολικά. Με την data saver επιλογή πραγματοποιείται συμπίεση, ενώ στο auto το WhatsApp θα διαλέγει αυτόματα πόσο χρειάζεται να συμπιεστεί η ποιότητα κάθε εικόνας και βίντεο με βάση τους αλγορίθμους της πλατφόρμας.

WhatsApp-Best-Quality-01


Η επιλογή για την χρήση της καλύτερης δυνατής ποιότητας κατά την αποστολή φωτογραφιών και βίντεο θα βρίσκεται στην ενότητα “Storage & Data” της εφαρμογής. Το νέο χαρακτηριστικό εμφανίστηκε σε πρόσφατη beta έκδοση της εφαρμογής για Android, μέσω του Google Play Store. Αυτό σημαίνει ότι το WhatsApp είναι σε φάση δοκιμών του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, το οποίο περιμένουμε πως θα γίνει διαθέσιμο σε όλους μελλοντικά. Το WhatsApp προσφέρει τα ίδια χαρακτηριστικά και στις δύο πλατφόρμες, οπότε όταν η επιλογή “Best Quality” γίνει διαθέσιμη σε Android θα γίνει διαθέσιμη και για iOS.

Αν συνηθίζεις να μοιράζεσαι φωτογραφίες και βίντεο με φίλους και συγγενείς, σύντομα θα μπορούν όλοι να έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας μέσω WhatsApp. Ακόμα όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν το “Best Quality” σημαίνει πως δεν θα υπάρχει καθόλου συμπίεση και τα πολυμέσα θα αποστέλλονται στην πρωτότυπη ποιότητα ή αν η συμπίεση θα είναι ελάχιστη. Αυτό μένει να φανεί μόλις το νέο χαρακτηριστικό κυκλοφορήσει επίσημα.

Για περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog.