CES 2020 / Ημέρα 2η: Gadgets για όλους!

Περίληψη: Νέες Nikon κάμερες, κορυφαία Samsung smartphones, ένα παντοδύναμο ASUS Rog και ταχύτατοι SSD... Η CES συνεχίζεται με κορυφαία gadgets και τα καταγράψαμε όλα!

Η δεύτερη μέρα μας στη CES δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη κι αυτό διότι ήταν τόσα πολλά αυτά που θέλαμε να δούμε, που καταλήξαμε να... οργώσουμε τους διαδρόμους του εκθεσιακού κέντρου του Las Vegas! Δεν παραπονιόμαστε όμως: και φευγάτα gadgets είδαμε και τον ήλιο που έκαιγε έξω γλιτώσαμε. Για να δούμε τι θα δούμε...

Οι νέες Nikon D780 & P950

Η πρώτη μας στάση έγινε στον χώρο της Nikon προκειμένου να δοκιμάσουμε τις νέες της προτάσεις. Η D780 είναι μια DSLR που θα κυριαρχήσει στην κατηγορία της και, εδώ που τα λέμε, πώς να μην τα καταφέρει όταν διαθέτει το σύστημα AF φάσης-ανίχνευσης 51 σημείων της Z6 και ISO 100-51.200, που φτάνει ακόμα και το 204.800, ξεπερνώντας τις επιδόσεις της D850; Όσο για την Coolpix P950, με οπτικό zoom 83x, που φτάνει ψηφιακά μέχρι και το 166x, θα επιτρέψει σε κάθε λάτρη της φωτογραφίας να εστιάσει σε μια στιγμή εκεί που θέλει.

Οι ναυαρχίδες της Samsung την είδαν… αλλιώς!

Σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, η Samsung έκλεψε τις εντυπώσεις με τα Galaxy S10 Lite και Note10 Lite. Με συστήματα τριών καμερών το καθένα, οκταπύρηνους επεξεργαστές, τουλάχιστον 6 GB RAM (το Note10 Lite ανεβαίνει και στα 8 GB) και 128 GB αποθηκευτικού χώρου, οι δύο συσκευές θα καλύψουν τις ανάγκες και των πλέον απαιτητικών. Το μεν S10 Lite προσφέρει άνευ προηγουμένου εμπειρίες θέασης, χάρη στην Infinity-O οθόνη των 6,7 ιντσών, ενώ το Note10 Lite πλαισιώνεται από το S Pen.

Οι οθόνες της LG κάνουν level up στο gaming

Η LG παρουσίασε τις νέες της οθόνες στη CES και παρότι όλες τους ομολογουμένως είναι εντυπωσιακότατες, μία εξ αυτών μας μάγεψε. Ο λόγος για την ultra-wide 38WN95C στις 38 ίντσες, μια κυρτή QHD+ (3840x1600 pixels) με χρόνο απόκρισης 1 ms, τεχνολογία Nano IPS και ρυθμό ανανέωσης 144 Hz, χαρακτηριστικά που εγγυώνται μοναδικής ποιότητας HDR εμπειρίες σε gaming αλλά και video streaming. Το καλύτερο; Είναι συμβατή τόσο με NVIDIA G-Sync, όσο και με AMD FreeSync!

Samsung Galaxy A51 & A71: οι προσιτές πολυτέλειες

Η Samsung όμως δεν έμεινε στα Galaxy S10 Lite και Note10 Lite, που είδαμε πιο πάνω. Στη CES παρουσίασε και τα ολοκαίνουρια Galaxy A51 και A71. Είναι εφοδιασμένα με επεξεργαστές οκτώ πυρήνων, τριπλή κύρια κάμερα (48 MP το A51, 64 MP το A71) και κάμερα selfie 32 MP σε οπή επάνω στην οθόνη Infinity-O των 6,5 ιντσών. Αμφότερα θα ανήκουν στη mid-range κατηγορία χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής η τιμή τους.

Τα νέα Amazfit είναι εδώ!

Η οικογένεια προϊόντων Amazfit απέκτησε νέα μέλη! Η Huami παρουσίασε το Amazfit Bip S (διάδοχο του πρώτου Bip) και το Amazfit T-Rex, δύο smartwatches που απευθύνονται στο κοινό που αποζητά budget προτάσεις. Το πρώτο είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση ενώ το δεύτερο έχει αυξημένη ανθεκτικότητα.

Παράλληλα ντεμπούτο έκαναν και δύο σετ ασύρματων ακουστικών, τα Powerbuds (ό,τι πρέπει για τους λάτρεις των σπορ) και τα Zenbuds, που είναι σχεδιασμένα για τον ύπνο!

Το Asus ROG Zephyrus G15: ένα gaming rig που χωρά στην τσάντα σου!

Ευχάριστα μαντάτα από την Asus για τους gamers ανάμεσά μας, αφού παρουσιάστηκε το ROG Zephyrus G15, ένα gaming laptop με ισχύ μεγαλύτερη κατά πάσα πιθανότητα από αυτή του desktop σου! Έρχεται με Full HD οθόνη στα 240 Hz, τον ολοκαίνουριο AMD Ryzen 7 4800HS, μία GeForce RTX 2060, SSD μέχρι και 1 TB και έως 32 GB DDR4. Διαθέτει μπαταρία 76 Wh, ζυγίζει μόλις 2,1 kg και είναι εξοπλισμένο με USB 3.2 (types A/C) και HDMI. Τι άλλο να ζητήσει κανείς πια;

Εκπλήξεις από την TCL

Πολλά και διάφορα τα όσα είχε να πει φέτος στη CES η TCL, ωστόσο το foldable smartphone της ήταν αναμφισβήτητα εκείνο που έκλεψε τις εντυπώσεις. Απέχει πολύ βέβαια από την εμπορική διάθεση, όμως μία foldable 5G συσκευή με κόστος γύρω στα $500 αν μη τι άλλο θα βάλει δύσκολα στον ανταγωνισμό. Η TCL παρουσίασε παράλληλα και τις νέες της τηλεοράσεις 6-Series, που φέρνουν μέσω του φωτισμού mini-LED την ποιότητα των OLED στη budget κατηγορία –το πώς ακριβώς, το ξέρει μόνο η ίδια…

Οι νέοι SSD της Samsung συνδυάζουν ταχύτητα και χωρητικότητα

Με τους SSD δίσκους να θεωρούνται πλέον αναπόσπαστο υποσύστημα κάθε «σοβαρού» συστήματος, η Samsung προχώρησε στη CES σε μία –ακόμα- ανακοίνωση που θα συζητηθεί. Ο λόγος για τον 980 Pro SSD, έναν δίσκο PCIe 4.0, που είναι σε θέση να προσεγγίσει ταχύτητες εγγραφής/ανάγνωσης 5.000 MB/s και 6.500 MB/s αντίστοιχα. O δίσκος θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις των 250, 500 GB και 1 TB και θα λειτουργεί και σε PCIe 3.0 –αν και για αυτή την περίπτωση υπάρχει ο επίσης ολοκαίνουριος 970 Pro SSD (ταχύτητες 2.700 MB/s και 3.500 MB/s).

Με μία λέξη... χαμός! Η σημερινή μέρα είχε μπόλικο τρέξιμο αλλά, όπως είδατε, άξιζε τον κόπο! Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε από πρώτο χέρι σχεδόν τα πάντα –από smartphones και οθόνες, μέχρι wearables και φωτογραφικές μηχανές, που μας επέτρεψαν να ζουμάρουμε δεκάδες μέτρα μακριά! Κάπου εδώ όμως εμείς σας αποχαιρετούμε από το Las Vegas ανανεώνοντας το ραντεβού μας για αύριο και την τελευταία μέρα της CES! Τα καλύτερα έρχονται γι’ αυτό... stay tuned!