Το Clubhouse θα είναι επιτέλους διαθέσιμο για web ακρόαση

Περίληψη: Το κοινωνικό δίκτυο που έχει εξάψει την περιέργεια πολύ κόσμου προσθέτει τη δυνατότητα για web listening.

Η δημοτικότητα του Clubhouse είχε ανέβει με ραγδαίο ρυθμό και όλοι μιλούσαν για μια εφαρμογή που η αποκλειστικότητα τους… ιντριγκάρει! Το invite-only σύστημα εγγραφής στο app και οι εγγραφές διάσημων προσώπων είχαν προκαλέσει έναν «θόρυβο» που έκανε τους χρήστες να θέλουν να δουν προς τι όλος αυτός ο χαμός, όταν είχε για πρώτη φορά κυκλοφορήσει η εφαρμογή. 

Το ντεμπούτο της εφαρμογής μετράει μόλις λίγα χρόνια και συγκεκριμένα από το 2020 και η είσοδος του χρήστη γίνεται μόνο από την εφαρμογή για iOS και Android. Στη συνέχεια, μπορεί να παρακολουθήσει κάποια live συζήτηση σε ένα από τα πολλά rooms. Αυτό πλέον αλλάζει, αφού η πλατφόρμα δοκιμάζει μια νέα προσθήκη, την οποία προς το παρόν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν μόνοι οι κάτοικοι των ΗΠΑ. Τώρα οι χρήστες μπορούν να κάνουν είσοδο στο Clubhouse από web browser και να ακούσουν σε live αλλά και σε επανάληψη τα rooms που θέλουν.

Επιπλέον, το Clubhouse προχωράει και σε μια ακόμα αλλαγή και δίνει τη δυνατότητα όταν θα βρίσκεται ο χρήστης σε guest room να μπορεί να πατήσει το κουμπί διαμοιρασμού, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του interface, για να δημοσιεύσει το link μέσω του Clubhouse, ενός social media ή ενός messaging app. Αν επιλέξει το post να γίνει στο Clubhouse τότε θα μπορεί να προσθέσει και ένα σχόλιο για να περιγράψει το δωμάτιο που θέλει να μοιραστεί. Αν πρόκειται για κάποια live αίθουσα, οι followers του θα λάβουν ειδοποίηση ώστε να συνδεθούν και αυτοί.

Από τα δύο νέα updates καταλαβαίνουμε ότι το Clubhouse κάνει την εφαρμογή του πιο εύκολα προσβάσιμη αφού αλλάζει εντελώς την λογική που ξεκίνησε, στην οποία έπρεπε να λάβει ο χρήστης μια πρόσκληση για συμμετοχή. Καθώς, όμως, εταιρείες όπως το Facebook και το Twitter έχουν προχωρήσει στην προσθήκη ζωντανού ήχου στις πλατφόρμες τους, το Clubhouse αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα για να διατηρήσει το ενδιαφέρον των χρηστών.

Η προσθήκη των νέων δυνατοτήτων στο Clubhouse βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και η εταιρεία δεν έχει υψηλές προσδοκίες μέχρι να βρει τα πρώτα πατήματα αυτής της «νέας αρχής». Περιμένει ότι θα συμβούν σφάλματα αλλά είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει. Τονίζει επίσης, ότι στόχος της είναι να κυκλοφορήσουν τα updates και σε περισσότερες χώρες, αν οι χρήστες θεωρήσουν αυτές τις αλλαγές χρήσιμες, και ότι με την πάροδο του χρόνου έχει σκοπό να υποστηρίξει περισσότερους τύπους δωματίων, αλλά και πως εργάζεται σε νέα χαρακτηριστικά που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία στο Clubhouse.

Αν είσαι κι εσύ χρήστης του Clubhouse, τότε με το παραπάνω άρθρο μάλλον σε κάναμε να ανυπομονείς να έρθουν και στη χώρα μας οι αλλαγές που δοκιμάζονται στην πλατφόρμα – κάνε υπομονή! Για περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog!