Έρχονται καινούργια emoji (και είναι πολλά!)

Περίληψη: Η νέα προδιαγραφή του Unicode περιλαμβάνει ακόμη περισσότερα emojis και σε λίγους μήνες θα τα δούμε στα smartphones και τα tablets μας!

Ναι, Δεν διάβασες λάθος. Έρχονται καινούργια emojis. Και ναι, στο Unicode. Το πρότυπο Unicode αναπτύχθηκε για να αποτελέσει ενιαία πλατφόρμα για γραμματοσειρές, στην οποία θα υπάρχουν όλα τα αλφάβητα από όλες τις γλώσσες του πλανήτη, ενεργές, ξεχασμένες, αρχαίες και σύγχρονες. Οι υπεύθυνοι του Unicode Consortium, όμως, βλέποντας την τεράστια δημοφιλία των emojis, αποφάσισαν πριν χρόνια να προσθέσουν επισήμως στο πρότυπο του Unicode κάποια emojis, ώστε να υπάρχει σημείο αναφοράς για όλες τις πλατφόρμες, Android, iOS, MacOS, Windows, Linux και όλα τα υπόλοιπα.

Γιατί έγινε αυτό; Μα... γιατί και οι ίδιοι οι κατασκευαστές θέλουν οι συσκευές τους να μπορούν να επικοινωνούν με όλες τις άλλες, ανεξαρτήτως πλατφόρμας και, όταν στέλνεις ένα «χαμογελάκι» από το iPhone σου, ο παραλήπτης να βλέπει όντως... χαμογελάκι, είτε είναι σε Windows PC, είτε σε smartphone με Android, είτε σε laptop με Linux. Μετά την αρχική επιτυχία του εγχειρήματος, το Unicode Consortium αποφάσισε να προσθέτει και να ανανεώνει τα διαθέσιμα emojis κάθε χρόνο, δεχόμενη προτάσεις από όλα τα μέλη του.

Για φέτος, λοιπόν, έχουμε 117 καινούργια emojis, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος της έκδοσης 13.0 του Emoji. Στην εικόνα που ακολουθεί, μπορείς να δεις μια πιθανή όψη αυτών των εικονιδίων, την οποία έκανε η σελίδα Emojipedia. Μέσα στα 117 αυτά emojis βρίσκουμε 62 καινούργια μεμονωμένα εικονίδια και 55 νέες παραλλαγές με διάφορους τόνους δέρματος. Σε αυτά μπορούμε να διακρίνουμε ένα μαμούθ (!), μια μαύρη γάτα, έναν βίσωνα, μια μύγα, σαγιονάρες, μια τσαγιέρα αλλά και ένα dodo - το εξαφανισμένο πτηνό!

Επίσης βλέπουμε, στα πλαίσια της ανεκτικότητας και του σεβασμού, να προστίθενται και emojis με άντρα ντυμένο νύφη αλλά και γυναίκα ντυμένη γαμπρό, μαζί με τη σημαία και το σύμβολο της διεμφυλικότητας, κάτι που έγινε μετά από πρόταση των Microsoft και Google.

Από τη στιγμή που κυκλοφορεί η έκδοση αυτή του Unicode, επαφίεται στους ίδιους τους προγραμματιστές να προσθέσουν τα νέα εικονίδια στα λειτουργικά συστήματα, τα apps και τα πληκτρολόγια που κυκλοφορούν. Περιμένουμε να τα δούμε οσονούπω και από κοντά!