Το Facebook θα πληρώσει τους χρήστες για τις ηχογραφήσεις τους!

Περίληψη: Η αναγνώριση φωνής γίνεται ολοένα και σημαντικότερη στις συσκευές τεχνολογίας και το Facebook θέλει να βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα πληρώνοντας το... τίμημα!

Μπορεί να μην το έχεις παρατηρήσει αλλά η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής βρίσκεται στις περισσότερες συσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά. Το Android smartphone σου εξοπλίζεται με το Google Assistant, το iPhone και οι υπόλοιπες Apple συσκευές έχουν τη Siri για να σε βοηθήσει, ενώ τα Windows PC βασίζονται στην Cortana. Επιπλέον οι συσκευές smart home, όπως το Google Home Mini, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Είναι προφανές ότι η αναγνώριση φωνής είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για τους κατασκευαστές.

Αν έχεις χρησιμοποιήσει κάποτε κάποια από τις παραπάνω υπηρεσίες, σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει ότι η ακρίβεια που προσφέρουν δεν είναι σε καμία περίπτωση στο 100%. Για να βελτιωθεί αυτό χρειάζεται «προπόνηση» μέσα από πραγματικά δεδομένα, δηλαδή αληθινές συνομιλίες ανθρώπων. Κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό, όμως, λόγω των επιλογών ιδιωτικότητας κάθε χρήστη.

Το Facebook έχει και αυτό τις δικές του smart συσκευές, που λειτουργούν με φωνή (Facebook Portal), και σκέφτηκε ένα πολύ απλό τρόπο για να δελεάσει τους χρήστες να παρέχουν τα δεδομένα φωνής τους. Μέσα από ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται «Pronunciations», οι χρήστες θα μπορούν ανεβάσουν ηχογραφήσεις και να πληρωθούν για αυτές. Συγκεκριμένα, το Facebook θέλει να σε ακούσει να προσφέρεις τη φράση «Hey Portal», ακολουθούμενη από 10 ονόματα φίλων σου, και να ηχογραφήσεις κάθε έκφραση 2 φορές.

Για κάθε σετ ηχογραφήσεων το Facebook «πιστώνει» στο χρήστη 200 πόντους. Όταν οι πόντοι γίνουν 1.000, τότε μπορούν να εξαργυρωθούν μέσω PayPal για το ποσό των $5. Το πρόγραμμα θα γίνει αρχικά διαθέσιμο στην Αμερική, σε ανθρώπους με παραπάνω από 75 φίλους στο λογαριασμό τους. Παρά την προϋπόθεση του λογαριασμού Facebook, το κοινωνικό δίκτυο ενημέρωσε τους πιθανούς χρήστες πως οι ηχογραφήσεις δεν είναι συνδεδεμένες με το Facebook προφίλ τους, ούτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλες εφαρμογές του Facebook.