Το Facebook σκέφτεται να αλλάξει το όνομά του

Περίληψη: Το Facebook δεν είναι μόνο το όνομα του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου σήμερα, είναι και το όνομα της μητρικής εταιρίας. Ίσως, όμως, το όνομα της εταιρίας να αλλάξει.

Στο επερχόμενο ετήσιο συνέδριο Connect του Facebook αναμένεται να ανακοινωθεί μία μεγάλη αλλαγή. Σύμφωνα με αρκετές πηγές, ο Mark Zuckerberg αναμένεται να ανακοινώσει την αλλαγή ονόματος της εταιρίας. Το Facebook Connect θα διεξαχθεί στις 28 Οκτωβρίου, οπότε πολύ σύντομα θα μάθουμε αν οι πληροφορίες αυτές είναι ακριβείς.

Το Facebook σχεδιάζει αυτή τη μεγάλη αλλαγή έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται καλύτερα το όραμα της εταιρίας. Ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει να συνδέσει το όνομά του με πολλά περισσότερα από τα κοινωνικά δίκτυα και το όνομα Facebook είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα social media. Η ίδια η πλατφόρμα θα κρατήσει το όνομα Facebook, απλώς μετά την αλλαγή το Facebook θα είναι μία μόνο από τις οντότητες κάτω από την ομπρέλα της μητρικής εταιρίας. Σήμερα, το Facebook έχει στην κατοχή του και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, όπως το WhatsApp και το Instagram, οπότε το να έχει η μητρική εταιρία το ίδιο όνομα με ένα από τα βασικά προϊόντα της δεν απεικονίζει ξεκάθαρα τη δομή του οργανισμού.

Επιπλέον, λέγεται πως το Facebook θέλει να υπερτονίσει το όραμα της εταιρίας για το metaverse. Ήδη από το καλοκαίρι έχουμε δει δηλώσεις του Mark Zuckerberg που μιλούν για τη μετατροπή του Facebook από μία εταιρία που δραστηριοποιείται κυρίως στο κομμάτι των social media σε μία εταιρεία του metaverse. Οι φιλοδοξίες του Facebook γίνονται ακόμα πιο εμφανείς από το γεγονός πως η εταιρία ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες πως σκοπεύει να προσλάβει περισσότερους από 10.000 εργαζομένους στην Ευρώπη, οι οποίοι θα απασχοληθούν επάνω στο metaverse.

Τα μεγάλα σχέδια του Facebook για το μέλλον ίσως και να «απαιτούν» μετονομασία της εταιρίας. Η εικόνα του ονόματος Facebook έχει διαβρωθεί τα τελευταία χρόνια, μέσα διάφορα γεγονότα. Άρα, η φήμη αυτή ίσως επηρεάσει αρνητικά τα μελλοντικά projects της εταιρίας.

Το αν τελικά οι πληροφορίες θα επαληθευτούν και το Facebook θα αλλάξει όνομα θα φανεί πολύ σύντομα.