Google Year in Search: Τι ψάξαμε περισσότερο το 2020;

Περίληψη: Η ετήσια ανασκόπηση της Google είναι εδώ και μας θυμίζει τα σημαντικότερα γεγονότα του 2020 μέσα από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις!

Κάθε χρόνο η Google δημοσιεύει μια πολύ ενδιαφέρουσα ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, παρουσιάζοντας τα πράγματα μέσα από τις αναζητήσεις των χρηστών. Όπως εύκολα μπορείς να φανταστείς, το θέμα που κυριαρχεί για το 2020 δεν είναι άλλο από την πανδημία - τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα. Η πανδημία όμως ήταν μόνο ένα μέρος όσων συνέβησαν μέσα στο 2020 και το Year in Search μας θυμίζει και άλλα σημαντικά γεγονότα της χρονιάς, που θα φύγει σε λίγες μέρες. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο κύριος όρος αναζήτησης είναι φυσικά «coronavirus» ενώ ακολούθησαν οι όροι «Election Results» «Kobe Bryant» «Zoom» και «IPL». Η λίστα με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις έχει επίσης πολλές υποκατηγορίες όπως ηθοποιοί, ειδήσεις, αθλητές, video games... και μας δείχνει τι ψάξαμε περισσότερο στην κάθε περίπτωση. Από ταινίες ξεχώρισε το Parasite, από video games το Among Us και από τηλεοπτικές σειρές το Tiger King.

Video Duration
3:01


Σε αμιγώς ελληνικές αναζητήσεις τώρα, το θέμα της επικαιρότητας που αναζητήσαμε περισσότερο είναι και εδώ ο «κορωνοϊός», ακολουθούμενος από τις αναζητήσεις για «Εκλογές ΗΠΑ», «Αγία Σοφία», «Έβρος». Η νούμερο ένα διασημότητα ήταν ο Σωτήρης Τσιόδρας ενώ από τις εκλιπούσες διασημότητες οι Έλληνες έψαξαν περισσότερο για τον Kobe Bryant. Στα ετήσια γεγονότα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η Black Friday!

Μέσα από αυτή τη δύσκολη χρονιά, ένα μεγάλο trend ήταν η αναζήτηση απαντήσεων για τα θέματα της επικαιρότητας, με το «γιατί…» να είναι πιο δημοφιλές από ποτέ στη μηχανή αναζήτησης της Google. Εδώ θα βρεις την πλήρη λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο Google το 2020.

Μπορείς να βρεις στοιχεία για όλο τον κόσμο αλλά και για ξεχωριστές χώρες. Υπάρχουν δεκάδες υποκατηγορίες που θα σου θυμίσουν κι εσένα τα μεγαλύτερα γεγονότα του 2020!