Η Apple μπαίνει στον κόσμο του AR στα τέλη του 2022, σύμφωνα με πληροφορίες

Περίληψη: Βρισκόμαστε μόλις ένα χρόνο μακριά από τη στιγμή που η Apple θα κυκλοφορήσει το AR headset της, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Εδώ και χρόνια ακούμε πως η Apple ενδιαφέρεται να κάνει την είσοδό της σε νέες αγορές. Οι κλάδοι για τους οποίους υπάρχει έντονη φημολογία είναι τα αυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οι συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας. Για το δεύτερο, την κατηγορία του Augmented Reality, η ανάπτυξη φαίνεται πως έχει προχωρήσει αρκετά, καθώς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το πρώτο Apple AR headset θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022.

Παρότι μιλάμε για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο λόγος που τις μεταδίδουμε είναι γιατί προέρχονται από αξιόπιστη πηγή. Η είδηση της κυκλοφορία του πρώτου AR headset της Apple σε περίπου ένα χρόνο από τώρα πηγάζει από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα στην εφοδιαστική αλυσίδα της Apple και έχει πολλές φορές στο παρελθόν προβλέψει με επιτυχία τις κινήσεις της εταιρίας από το Cupertino.

Μάλιστα, η πιθανή ημερομηνία της κυκλοφορίας δεν είναι το μόνο που μάθαμε. Σύμφωνα με τον Kuo, το AR headset της Apple θα δουλεύει ανεξάρτητα. Δεν θα χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με iPhone ή Mac, αλλά θα είναι αυτόνομο. Επιπλέον, η ίδια αναφορά μιλά και για τον επεξεργαστή της συσκευής, ο οποίος θα είναι ο Apple M1 που εντυπωσίασε με τις επιδόσεις τους στα νέα MacBook και iMac. Για την ακρίβεια, ο M1 προορίζεται για την high end έκδοση, ενώ θα υπάρχει και AR headset με λιγότερη επεξεργαστική ισχύ.

Οι προβλέψεις του Ming-Chi Kuo δεν σταμάτησαν εκεί. Οι εκτιμήσεις του αναλυτή αναφέρουν πως το AR headset της Apple θα υποστηρίζει και εικονική πραγματικότητα (VR) και για το λόγο αυτό θα εξοπλίζεται με δύο 4K OLED οθόνες.

Πώς σου ακούγονται οι τελευταίες πληροφορίες για το Apple AR headset; Ανυπομονείς κι εσύ να γίνει πραγματικότητα το φημολογούμενο project της Apple;