Η Apple θα κατασκευάσει μάσκες προσώπου για νοσοκομεία

Περίληψη: Στη μάχη κατά του κορονοϊού ρίχνονται ακόμα και οι εταιρίες τεχνολογίας. Η Apple ανέλαβε να κατασκευάσει προστατευτικές μάσκες προσώπου για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το νούμερο ένα ζήτημα για τις περισσότερες χώρες του κόσμου αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αλλά μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε. Ακόμα και με το απλό #menoumespiti μπορούμε να έχουμε θετική επίδραση στην κοινωνία.

Σε αυτή την κρίση τη δική τους συμβολή παρέχουν και πολλές εταιρίες τεχνολογίας οι οποίες διαφοροποιούν τις προτεραιότητές τους για να βοηθήσουν την κατάσταση. Η Apple είναι η νεότερη εταιρία του κλάδου η οποία αντιδρά, καθώς αποφάσισε να εξοπλίσει με προστατευτικό υλικό τους εργαζομένους του ιατρικού κλάδου. Η εταιρία από το Cupertino θα κατασκευάσει η ίδια εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες τις οποίες και θα αποστείλει σε διάφορα νοσοκομεία.

Τα νέα μοιράστηκε ο CEO της εταιρίας, Tim Cook, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Σε ένα μήνυμα δυόμιση περίπου λεπτών ενημέρωσε πως η Apple έχει ήδη εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια μάσκες μέσω της εφοδιαστικής της αλυσίδας, και πως ένα εκατομμύριο από αυτές θα αποσταλούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε νοσοκομεία. Στόχος της εταιρίας είναι να συνεχίσει να αποστέλλει 1 εκατομμύριο μάσκες κάθε εβδομάδα το επόμενο διάστημα.

Για την κατασκευή χρειάστηκε να συνεργαστούν πολλά τμήματα της εταιρίας, από όλο τον κόσμο, σε πολύ σύντομο διάστημα. Όπως δήλωσε ο Tim Cook, η προμήθεια των υλικών και η κατασκευή των μασκών γίνεται στην Αμερική και την Κίνα. Οι προστατευτικές μάσκες μπορούν να πακεταριστούν ανά 100 τεμάχια σε κάθε κουτί για εύκολη αποστολή. Η συναρμολόγηση που απαιτείται διαρκεί περίπου δύο λεπτά και το μέγεθος τους προσαρμόζεται εύκολα.

Η διάθεση των μασκών θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ, αλλά, η Apple βρίσκεται σε επικοινωνία με διάφορες κυβερνήσεις για να επεκτείνει την αποστολή τους και σε άλλες χώρες.