Η Microsoft βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά του Discord

Περίληψη: Το portfolio εφαρμογών επικοινωνίας της Microsoft ίσως μεγαλώσει, καθώς η εταιρία φαίνεται πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά του Discord.

Το Discord είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές επικοινωνίας, ιδιαίτερα μεταξύ των gamers. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, η χρήση της εφαρμογής έχει αυξηθεί σημαντικά. Η επιτυχία του app προσέλκυσε το ενδιαφέρον γιγάντων της τεχνολογίας, με τη Microsoft να βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με το Discord για την εξαγορά της πλατφόρμας, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρουν οικονομικές πηγές από την Αμερική, Η Microsoft και το Discord βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις. Το ποσό που αναμένεται να κοστίσει η εξαγορά φημολογείται πως ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Μία ακόμα κίνηση που βρισκόταν στα σχέδια του Discord ήταν η εισαγωγή στο χρηματιστήριο, αλλά αν προχωρήσει το deal με τη Microsoft κάτι τέτοιο δεν θα ολοκληρωθεί προφανώς.

Όσο για τους λόγους που η Microsoft μπορεί να ενδιαφέρεται για το Discord, αυτοί είναι πολλοί. Το Discord έχει σήμερα 140 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες και θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες της Microsoft αν ενσωματωθεί σε αυτές. Μπορεί η Microsoft να έχει λύσεις όπως το Skype και το Teams, αλλά καμία δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο το Discord μεταξύ των gamers. Με τη Microsoft να επενδύει σημαντικό μέρος των πόρων της στο gaming, με κονσόλες όπως το Xbox Series X και υπηρεσίες cloud gaming όπως το Project xCloud, η ενσωμάτωση μίας υπηρεσίας σαν το Discord θα ήταν ιδανική για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης των παικτών.

Επιπλέον, το Discord ενσωματώνει χαρακτηριστικά social media, καθώς διάφορες κοινότητες το χρησιμοποιούν. Υπάρχουν εκατομμύρια servers για κάθε λογής θέματα και με την απόκτηση του Discord η Microsoft θα βελτιώσει τις social media προτάσεις της. Αν το deal ολοκληρωθεί, και κοστίσει όσο εκτιμάται, τότε θα μιλάμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Microsoft. Πρώτη ήταν αυτή του LinkedIn το 2016 έναντι 26,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μάθεις όλα τα νεότερα.