Η Samsung φέρνει πρώτη το 5G στα tablet!

Περίληψη: Η ανάπτυξη του 5G καλά κρατεί και η Samsung κερδίζει την πρωτιά στα tablet της!

Η υποδοχή των 5G δικτύων ξεκίνησε πολύ... θερμά από τη Samsung, η οποία κατάφερε να αποσπάσει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς μέσα στο 2019. Το 2020 η ανάπτυξη του 5G θα είναι ραγδαία, οπότε η εταιρεία φαίνεται πως θέλει να κρατήσει το προβάδισμα που δημιούργησε. Για να πετύχει αυτό, φρόντισε να το φέρει και στα tablet!

Μετά τις 5G εκδόσεις των Galaxy S10 και Note 10+, και το Samsung Galaxy Tab S6 θα αποκτήσει τη δική του έκδοση με 5G συνδεσιμότητα. Το 5G Tab S6 θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Νότια Κορέα, το πρώτο τρίμηνο του 2020, και αργότερα ίσως καταφθάσει και σε άλλες 5G αγορές. Η ανακοίνωση δεν έγινε στη CES -όπως ίσως θα περιμέναμε- αλλά σε ένα απλό blog post από την επίσημη ιστοσελίδα της Samsung.

Πέρα από το επιπλέον modem για σύνδεση σε δίκτυα 5ης γενιάς, το νέο Galaxy Tab S6 5G θα έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με το Wi-Fi και 4G μοντέλο. Έτσι το Tab S6 5G έρχεται και αυτό με Snapdragon 855 SoC, 6GB RAM και 128GB χωρητικότητα. Η οθόνη είναι 10,5 ιντσών τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση 2560×1600. Στην πίσω πλευρά βρίσκουμε διπλή κάμερα 13+5MP και τα χαρακτηριστικά συμπληρώνει η μπαταρία των 7040mAh.

Το Galaxy Tab S6 είναι η ναυαρχίδα των Samsung tablet, οπότε πολύ λογικά είναι το πρώτο από την γκάμα της εταιρίας που θα ενσωματώσει δυνατότητα σύνδεσης 5G. Δεν είναι όμως μόνο το πρώτο Samsung tablet με 5G modem, αλλά το πρώτο tablet -γενικότερα- που αποκτά αυτό το χαρακτηριστικό. Ωστόσο δεν θα «παίζει» για πολύ μόνο του... Μέσα στο 2020 το 5G θα υιοθετηθεί από περισσότερους κατασκευαστές σε περισσότερα μοντέλα.

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!