Η Xiaomi μπαίνει στο χώρο της (ηλεκτρικής) αυτοκίνησης

Περίληψη: Εκτός από κινητά και gadgets, η Xiaomi θέλει να γίνει η επόμενη επιλογή σου και στο αυτοκίνητο. Η κινέζικη εταιρία ξεκινά την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Όλοι γνωρίζουμε τη Xiaomi ως εταιρία τεχνολογίας. Η κινέζικη εταιρία όμως επεκτείνεται συνέχεια σε νέες προϊοντικές κατηγορίες, όπως οι οικιακές συσκευές και το smart mobility. Η νέα κατηγορία στην οποία θα δούμε τη Xiaomi έχει κι αυτή να κάνει με τη μετακίνηση στην πόλη, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με τα scooter ή τα ηλεκτρικά ποδήλατα που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η Xiaomi ανακοίνωσε πως ίδρυσε μία νέα εταιρία με την ονομασία Xiaomi EV Inc. και μέσα από αυτή θα μπει επίσημα στο χώρο της αυτοκίνησης και των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Xiaomi είχε ήδη δείξει την πρόθεσή της να μπει στην κατηγορία καθώς πρόσφατα είχε εξαγοράσει την εταιρία DeepMotion. Η εταιρία αυτή εξειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης και οι καινοτομίες της είναι πολύ πιθανό να ενσωματωθούν σε μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα αναπτύξει η Xiaomi.

Τα σχέδια της Xiaomi για την είσοδό της στην αυτοκίνηση μοιάζουν πολύ σοβαρά καθώς η αρχική επένδυση της εταιρίας για την Xiaomi EV Inc. φτάνει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η εταιρία σκοπεύει να επενδύει ακόμα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος δεκαετίας. Αυτή τη στιγμή, το νέο τμήμα της Xiaomi απασχολεί ήδη 300 άτομα.

Ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της Xiaomi EV Inc. είναι ο Lei Jun, CEO και της μητρικής εταιρίας. Μάλιστα, ο CEO της Xiaomi δήλωσε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι το τελευταίο του επιχειρηματικό project, χωρίς όμως να επεκταθεί περαιτέρω. Το project βρίσκεται ακόμα σε αρκετά πρώιμο στάδιο και οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες, όπως καταλαβαίνεις.

Θα καταφέρει η Xiaomi να ανταγωνιστεί την Tesla και τους υπόλοιπους μεγάλους της αυτοκινητοβιομηχανίας που δουλεύουν συνεχώς επάνω στην ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών οχημάτων;