«Κινούμαι Ηλεκτρικά» / Εμπρός καλό μου (ηλεκτρικό) ποδήλατο!

Περίληψη: Βρες μεγάλη γκάμα από ηλεκτρικά ποδήλατα στο public.gr ή τα καταστήματα Public και κάνε το πρώτο βήμα για μια πιο... πράσινη καθημερινότητα. Με το πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» η απόφαση είναι πιο εύκολη από ποτέ!

Η ηλεκτροκίνηση είναι μια τάση που ολοένα ενισχύεται. Από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι τα πατίνια, η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί αναμφίβολα το μέλλον των μετακινήσεων. Τώρα, με το πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μπορείς να φέρεις το μέλλον στο... παρόν. Πώς; Αξιοποίησε το πρόγραμμα για να εξασφαλίσεις επιδότηση στην αγορά νέου ηλεκτρικού ποδηλάτου και να μετακινείσαι στην πόλη πιο οικολογικά από ποτέ!

Βασικές πληροφορίες:

Τι ισχύει ακριβώς για την εν λόγω ενέργεια; Κάθε φυσικό πρόσωπο δικαιούται ως επιδότηση το 40% της αξίας του ποδηλάτου που θα επιλέξει με μέγιστη επιδότηση το ποσό των 800€. Η επιδότηση μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.300€, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, καθώς πολύτεκνοι και ΑμεΑ δικαιούνται επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 500€.

Τα ποδήλατα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Για αρχή το ηλεκτρικό ποδήλατο που θα επιλέξεις πρέπει να διαθέτει υποβοηθούμενη ποδηλάτηση. Επιπλέον ο ηλεκτροκινητήρας που το εξοπλίζει θα πρέπει να είναι ισχύς μικρότερης ή ίσης με 250W. H ισχύς του κινητήρα πρέπει να διακόπτεται όταν σταματήσει η ποδηλάτηση ή αλλιώς να μειώνεται σταδιακά και τελικά να μηδενίζει, πριν η ταχύτητα του οχήματος φτάσει τα 25 χλμ/ώρα.

Τα επιδοτούμενα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν πρέπει να διαθέτουν εγκατεστημένο μηχανισμό, που να τα θέτει σε καθεστώς αυτόνομη κίνησης μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται η ύπαρξή του αφορά τα μοντέλα στα οποία απενεργοποιείται αυτόματα, όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 6 χλμ/ώρα.

Η πλατφόρμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της από τις 24 Αυγούστου. Μπες στο kinoumeilektrika.ypen.gr, για να βρεις ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επιδότησης και για να κάνεις την αίτησή σου. Ή ρίξε πρώτα μια ματιά στο Public, για να βρεις το ηλεκτρικό ποδήλατο που σου ταιριάζει!

Τι κερδίζεις με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο;

Πάμε να συνοψίσουμε τους λόγους που αξίζουν να επενδύσεις σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα - και το πιο προφανές- είναι η ηλεκτρική υποβοήθηση. Αξιοποιώντας ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορείς να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις με μεγαλύτερη άνεση - σε σύγκριση με ένα κλασικό ποδήλατο. Χωρίς να κοπιάσεις πολύ μπορείς να φτάσεις οπουδήποτε, ακόμα και αν η διαδρομή δεν ευνοεί την ποδηλάτηση, όπως συμβαίνει συχνά σε περιοχές με πολλές ανηφόρες.

Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι βιώσιμη λύση ακόμα και για τη μετακίνηση από και προς τη δουλειά. Έτσι έχεις την ευκαιρία να αφήσεις στο σπίτι το αυτοκίνητο ή να σταματήσεις να στηρίζεσαι στα ΜΜΜ για τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Αυτό, με τη σειρά του, έχει 3 θετικές συνέπειες: 

Μειώνεις σημαντικά το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, καθώς ένα e-bike έχει πολύ χαμηλότερη επίδραση στο περιβάλλον σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο καθημερινής μετακίνησης, που βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα. Μειώνεις δραστικά το κόστος των μετακινήσεών σου. Η τελευταία θετική επίδραση αφορά τον οργανισμό σου και σχετίζεται με τη σωματική άσκηση που σου προσφέρει το ηλεκτρικό ποδήλατο. Φτάνεις στο σπίτι ή τη δουλειά σου ενώ παράλληλα γυμνάζεσαι - χωρίς αυτό να είναι εξουθενωτικό!

Βρες μεγάλη γκάμα από επιλογές στο public.gr ή στα καταστήματα Public και κάνε το πρώτο βήμα για μια πιο... πράσινη καθημερινότητα. Με το πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» η απόφαση είναι πιο εύκολη από ποτέ!