Νέο look, παρόμοιο με το mobile app, για το Spotify σε desktop

Περίληψη: Το Spotify είχε παραμελήσει για καιρό την εμφάνιση του desktop app. Αυτό αλλάζει άμεσα, καθώς η εφαρμογή αποκτά νέο σχεδιασμό, ο οποίος θυμίζει αυτόν του smartphone app.

Μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές έρχονται σύντομα στην εφαρμογή του Spotify για υπολογιστές. Το desktop app της δημοφιλέστερης υπηρεσίας streaming μουσικής αλλάζει εμφάνιση τόσο σε macOS όσο και σε Windows. Η ομάδα του Spotify αποφάσισε να προσφέρει στον υπολογιστή μία εμπειρία χρήσης παρόμοια με αυτή του smartphone, έτσι ο σχεδιασμός της νέας έκδοσης θυμίζει αρκετά αυτόν της εφαρμογής για κινητά. Το νέο design θα είναι επίσης διαθέσιμο και στο web interface της πλατφόρμας.

Σκοπός του νέου design είναι να κάνει πιο απλή την πλοήγηση εντός της εφαρμογής και να προσφέρει μία πιο ομαλή εμπειρία χρήσης. Έτσι, μία από τις πρώτες αλλαγές που έγιναν είναι η μεταφορά της μπάρας αναζήτησης στα αριστερά, μαζί με τις υπόλοιπές επιλογές πλοήγησης και εύρεσης τραγουδιών. Η προηγούμενη θέση της ήταν ασύνδετη με τα βασικά μέρη της εφαρμογής. Μία ακόμα αλλαγή είναι η σύμπτυξη της λίστας “Your Library”. Όλα τα αντικείμενα τα οποία εντάσσονται σε αυτή τη λίστα εμφανίζονται τώρα με κλικ στην επιλογή “Your Library” και όχι απευθείας στην κεντρική οθόνη της εφαρμογής.

Πολύ βελτιωμένη θα είναι και η εμπειρία χρήσης του desktop app του Spotify για όσους αρέσκονται στο να φτιάχνουν τις δικές τους playlists. Μέσω του νέου interface, κατά τη δημιουργία μίας λίστας αναπαραγωγής θα μπορείς να γράψεις μία σύντομη περιγραφή, να προσθέσεις τις δικές σου εικόνες και να προσθέσεις κομμάτια με “drag & drop”. Η λίστες θα μπορούν να περιλαμβάνουν και επεισόδια από podcasts, όχι μόνο τραγούδια.

Μερικές μικρότερες αλλαγές μπορείς να βρεις στη σελίδα του προφίλ σου, εκεί όπου υπάρχουν τώρα και οι “top artists” και τα “top tracks” σου. Αν είσαι συνδρομητής στο Premium τότε θα έχεις ένα ακόμα πλεονέκτημα. Τώρα θα μπορείς και στο desktop να κατεβάσεις τραγούδια για offline ακρόαση. Ένα από τα λίγα στοιχεία που μένει ίδιο μεταξύ παλιάς και νέας έκδοσης είναι τα πλήκτρα ελέγχου αναπαραγωγής στο κάτω μέρος της εφαρμογής. Στο ίδιο σημείο παραμένει και το πλήκτρο του προφίλ σου, δηλαδή επάνω δεξιά.

Η αλλαγή εμφάνισης ήταν κάτι που πραγματικά χρειαζόταν το desktop app του Spotify, όπως παραδέχτηκε και η ίδια η πλατφόρμα. Κάτι που επίσης χρειάζεται το Spotify είναι η lossless ποιότητα ήχου. Ευτυχώς, και αυτό είναι στα σχέδια της υπηρεσίας, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.