Οι επισκέπτες επιστρέφουν στη CES 2022 του Las Vegas!

Περίληψη: Η πανδημία μας έχει κρατήσει μακριά από τα tech events με χιλιάδες επισκέπτες. Παρόλα αυτά η CES 2022 ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά κόσμο σε λίγους μήνες!

Τα τεχνολογικά events (και όχι μόνο) της τελευταίας χρονιάς έχουν πάρει όλα online μορφή. Μετά από μια σειρά από ακυρώσεις και διαδικτυακές παρουσιάσεις, τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης φαίνονται στον ορίζοντα, με διάφορες μεγάλες εκθέσεις να προσπαθούν να φέρουν ξανά τους επισκέπτες στους χώρους των εκδηλώσεων. Μία από αυτές τις προσπάθειες ανακοινώθηκε από την Consumer Technology Association, τον οργανισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο τη CES.

Το «χρονικό» της CES στον καιρό της πανδημίας ξεκίνησε με την έκθεση του 2020, η οποία διεξήχθη κανονικά, αφού εκείνη την περίοδο δεν επικρατούσαν οι συνθήκες που συναντήσαμε αργότερα. Η έκθεση του 2021 δεν μπορούσε να γίνει με φυσική παρουσία και έτσι πραγματοποιήθηκε μόνο online. Τώρα, αρκετούς μήνες πριν τη CES 2022, μαθαίνουμε ότι οι διοργανωτές του event σκοπεύουν να υποδεχθούν ξανά επισκέπτες με φυσική παρουσία. Αυτό δεν σημαίνει πως η έκθεση θα είναι “business as usual” βέβαια, καθώς η CES 2022 προορίζεται να είναι ένα «υβριδικό» event, το οποίο θα έχει μεν φυσική παρουσία αλλά θα διεξαχθεί και online.

Αυτό το μοντέλο εκδήλωσης θα χρησιμοποιηθεί και από άλλες εκθέσεις, όπως η MWC και η IFA του 2021. Παρόλα αυτά τα δεδομένα θα επανεξετάζονται όσο πλησιάζουμε στην διεξαγωγή της έκθεσης. Αν όλα πάνε όπως τα σχεδιάζει η CTA, τότε η CES 2022 θα υποδεχθεί ξανά επισκέπτες μεταξύ 5 και 8 Ιανουαρίου 2022 ενώ οι Media Days για δημοσιογράφους θα γίνουν στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2022.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία, η CES 2022 αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερες από 1.000 εταιρίες τεχνολογίας. Μεγάλες εταιρίες, όπως η AMD, η Intel, η Samsung, η Qualcomm, η Lenovo και άλλες αναμένεται να παρουσιάσουν συναρπαστικές συσκευές. Ακόμα κι αν δεν γίνει με φυσική παρουσία το event τελικά, σίγουρα θα ανακοινωθούν καινοτόμες τεχνολογίες στις αρχές του Ιανουαρίου - έστω και online.

Μέχρι τότε μείνε συντονισμένος στο Public Blog, για να μαθαίνεις όλα τα νεότερα από τον χώρο της τεχνολογίας!