Πράσινη μετακίνηση: Οι καλοκαιρινές σου διαδρομές γίνονται ηλεκτρικές!

Περίληψη: Η νέα τάση στη μετακίνηση είναι ο ηλεκτρισμός. Ξεκίνα κι εσύ τις πράσινες διαδρομές αυτό το καλοκαίρι αποκτώντας νέο ηλεκτρικό ποδήλατο ή scooter στο Public.

Όπου κι αν σε βρει το καλοκαίρι σου είναι σίγουρο ότι θα κάνεις πολλές βόλτες. Είτε μείνεις και εξερευνήσεις την πόλη όσο οι περισσότεροι θα λείπουν για διακοπές, είτε φύγεις για κάποιον από τους χιλιάδες προορισμούς της χώρας, θα κάνεις σίγουρα πολλές διαδρομές. Κάθε σου εξόρμηση φέτος μπορεί να γίνει πιο οικολογικά, βάζοντας την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητά σου. Κι όταν λέμε ηλεκτροκίνηση δεν εννοούμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπάρχουν πολλές ακόμα έξυπνες και οικονομικές λύσεις πράσινης μετακίνησης που μπορείς να εκμεταλλευτείς.

Βόλτες στην πόλη με ηλεκτρικό πατίνι

Η πρώτη λύση είναι ένα ηλεκτρικό πατίνι. Τα e-scooters είναι μικρά, οικονομικά και έχουν μεγάλη αυτονομία, άρα σε πάνε όπου θες στην πόλη. Τα σύγχρονα πατίνια μπορούν να σε πάνε όπου χρειαστεί πολύ γρήγορα, καθώς δεν κολλάς ποτέ στην κίνηση, ενώ η μπαταρία τους φτάνει για να κάνεις μεγάλες διαδρομές κάθε μέρα. Η επαναφόρτισή τους κοστίζει ελάχιστα, άρα το κόστος μετακίνησης είναι πολύ χαμηλό. Αν η ιδέα του να είσαι όρθιος επάνω στο πατίνι δεν σου αρέσει και τόσο πολύ, στο Public θα βρεις πολλά πατίνια με κάθισμα, για ακόμα πιο άνετες διαδρομές.

Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο σε πάει παντού

Η δεύτερη λύση για οικολογικές μετακινήσεις είναι τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Σε σχέση με ένα πατίνι, τα e-bikes προσφέρουν συνήθως ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και άρα απόστασης που μπορείς να καλύψεις. Με αυτά μπορείς να κάνεις τις εξορμήσεις σου προς την παραλία ή τον καφέ χωρίς να ανησυχείς για το ταξίδι της επιστροφής. Μπορείς επίσης να πάρεις το ποδήλατο μαζί σου στις διακοπές φέτος και να εξερευνήσεις ακόμα περισσότερο το μέρος που θα επισκεφθείς. Μόλις γυρίσεις στην πόλη, συνέχισε να μετακινείσαι με το ποδήλατό σου για να μειώσεις την εξάρτησή σου από το αυτοκίνητο και να περιορίσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι πως γυμνάζεσαι όσο ταξιδεύεις, άρα κερδίζει και το σώμα σου και ο πλανήτης από αυτή την επιλογή.

Με hoverboards και τα παιδιά κινούνται ηλεκτρικά

Η τελευταία πρόταση αφορά και μικρούς και μεγάλους, αλλά πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα την απολαύσουν περισσότερο. Τα παιδιά μπορούν κι αυτά να κάνουν τις καλοκαιρινές τους βόλτες με τους φίλους τους πιο διασκεδαστικές με ένα hoverboard. Η ταχύτητά τους είναι μικρότερη από τα πατίνια και τα ποδήλατα, αλλά η αυτονομία είναι και εδώ μεγάλη. Ο χειρισμός τους είναι απλός και τα παιδιά πολύ γρήγορα θα μάθουν να κάνουν και κόλπα! Γιατί να κινείσαι μόνο εσύ ηλεκτρικά λοιπόν; Κάνε ένα hoverboard δώρο στους μικρούς σου φίλους. Είναι σίγουρο πως τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτό!