Ολόκληρος ο πλανήτης έχει… ποζάρει στη Google!

Περίληψη: Πριν λίγες ημέρες η Google μας ενημέρωσε πως, πλέον, έχει φωτογραφήσει το 98% της κατοικημένης επιφάνειας του πλανήτη μας!

Από την πρώτη παρουσίαση του Google Maps, έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια ενώ από την πρεμιέρα του γνωστού Street View, ήδη 12. Και, όπως είναι φυσικό, αυτή τη στιγμή δύσκολα θα βρεις κάποιον που δεν έχει χρησιμοποιήσει το Google Maps και το Street View έστω μία φορά! 

Σε αυτά τα 15 χρόνια, εκτός από τις δορυφορικές εικόνες, η Google έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια δολάρια, για να φωτογραφίσει κάθε δρόμο και κάθε στενό σε ολόκληρο τον πλανήτη, μαζεύοντας πολλά εκατομμύρια gigabytes δεδομένων. Η εταιρεία, πριν λίγες ημέρες, ανακοίνωσε πως έχει «γράψει» πάνω από 16 εκατομμύρια χιλιόμετρα δρόμων, λεωφόρων και ακόμη και μονοπατιών, απόσταση που αντιστοιχεί σε πάνω από 400 φορές την περίμετρο της Γης, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Αλλά και οι δορυφορικές λήψεις του Google Earth αντιστοιχούν σε κάλυψη του 98% της κατοικημένης έκτασης του πλανήτη, το οποίο αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από 100 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Και, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, στις περισσότερες περιπτώσεις μεγάλων πόλεων, το Street View έχει αρχείο από την όψη των οδών και των λεωφόρων, για πολλές χρονικές στιγμές. Από το Street View μπορείς να διαλέξεις παλαιότερες «όψεις»αν το επιθυμείς. Όσες φορές έχει περάσει το γνωστό «αυτοκίνητο του Street View», το οποίο φωτογραφίζει πανοραμικά κάθε περιοχή και το οποίο ξεχωρίζει λόγω του τεράστιου «πύργου» με κάμερες στο πάνω του μέρος.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η Google βγάζει ανακοίνωση παρέχοντας αριθμητικά στοιχεία για το Google Earth και το Street View, δίνοντας σε όλο τον κόσμο μια ιδέα για την έκταση της υπηρεσίας αυτής. Για να καταλάβεις τη σοβαρότητα του εγχειρήματος, η Google δεν σταμάτησε στη χρήση των αυτοκινήτων του Street View. Όχι! Έχει και ειδικά backpacks, τα οποία ονομάζει «trekkers» και τα οποία φοράνε υπάλληλοι που περπατάνε σε μονοπάτια και πεζόδρομους, ενώ έχουν επιστρατευτεί ακόμη και καμήλες ή και... πρόβατα!

Το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών μπορείς να το δεις με τα μάτια σου, απλά ανοίγοντας τον browser και πηγαίνοντας στο Google Maps!