Quick Share: Η «απάντηση» της Samsung στο AirDrop

Περίληψη: Η Samsung απαντά μετά από σχεδόν 8 χρόνια στο AirDrop, τη λειτουργία που επιτρέπει σε κατόχους συσκευών Apple να μεταφέρουν αρχεία εύκολα και γρήγορα!

Η αντιγραφή είναι η μεγαλύτερη κολακεία, έλεγε ο Oscar Wilde. Και η Samsung, προφανώς, κάνει στην Apple τη μεγαλύτερη μορφή κολακείας, μιας και αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της έκδοση του AirDrop. Τι είναι το AirDrop; Η τεχνολογία της Apple που επιτρέπει την άμεση μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών Macintosh και συσκευών iOS, όπως iPhones και iPads.

Τα νέα μας έρχονται από τους XDA Developers, οι οποίοι κατάφεραν και βρήκαν ένα APK (αρχείο εγκατάστασης) μιας προέκδοσης του Quick Share της Samsung και το δοκίμασαν, αν και οι δοκιμές σε ένα Samsung Galaxy Note 10+ στέφθηκαν με απόλυτη… αποτυχία. Η έκδοση του Quick Share που βρήκαν, ήταν φτιαγμένη για τον διάδοχό του, που ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει, γαρ. Μπόρεσαν, όμως, να δουν το interface του νέου app και από αυτό να εκμαιεύσουν τον τρόπο λειτουργίας του και τις δυνατότητες που θα παρέχει.

Λοιπόν, η λειτουργία είναι αυτή που φαντάζεσαι. Αν κάποιος με συμβατή συσκευή είναι στα πέριξ, το app θα την εμφανίσει ως διαθέσιμη και θα μπορείς να στείλεις αρχεία, βίντεο ή φωτογραφίες, αλλά και να λάβεις αρχεία. Σαφώς υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας, για να μη μπορεί κάποιος να σε... spam-άρει με αρχεία χωρίς την άδειά σου.

Επίσης, το Quick Share θα υποστηρίζει και μια άλλη λειτουργία: σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσεις αρχεία στο cloud της Samsung, για να κάνεις streaming σε κάποια smart TV – αναμενόμενο, μιας και η Samsung είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smart TVs στον πλανήτη.

Αναμένουμε σύντομα να δούμε το app να διατίθεται και στα άλλα μοντέλα της Samsung, αν και το πιθανότερο είναι πως θα το δούμε ως «ατραξιόν» στην πρεμιέρα του επόμενου Galaxy. Για ό,τι νεότερο, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!