Ray-Ban Stories / Αυτά είναι τα πρώτα smart glasses του Facebook

Περίληψη: Το Facebook μπαίνει και επίσημα στο χώρο των smart glasses με την ανακοίνωση των Ray-Ban Stories. Πάμε να δούμε όλες τις πληροφορίες για τα νέα έξυπνα γυαλιά.

Οι φήμες εδώ και καιρό ήθελαν το Facebook να λανσάρει τα δικά του έξυπνα γυαλιά. Πρόσφατα ήρθε η επιβεβαίωση καθώς το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο, σε συνεργασία με την EssilorLuxottica, ανακοίνωσε τα smart glasses Ray-Ban Stories.

Πέρα από τις κάμερες στην μπροστινή όψη, ο σκελετός σε καμία περίπτωση δεν προδίδει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα smart προϊόν. Τα Ray-Ban Stories είναι εξαιρετικά κομψά παρά τις προηγμένες δυνατότητές τους. Το βάρος τους είναι μόλις 50 γραμμάρια και το πακέτο τους συνοδεύεται από ανθεκτική θήκη φόρτισης με δερμάτινη επένδυση. Σύμφωνα με το Facebook, η μπαταρία των Ray-Ban Stories διαρκεί μία ολόκληρη ημέρα.

Οι κάμερες που βρίσκονται στα δεξιά και αριστερά των φακών έχουν ανάλυση 5MP και μπορούν να καταγράψουν τόσο φωτογραφίες όσο και βίντεο. Στο σκελετό υπάρχουν επίσης ηχεία για να μπορεί όποιος τα φορά να ακούει μουσική, ενώ με το Ray-Ban Stories μπορείς να συνομιλήσεις και σε κλήσεις φωνής καθώς εξοπλίζονται με μικρόφωνα. Η ύπαρξη δύο καμερών επιτρέπει σε όποιον τα φορά να δημιουργήσει 3D φωτογραφίες με εφέ βάθους και να τις ανεβάσει στο Facebook.

Για τη χρήση όλων των χαρακτηριστικών που προσφέρουν τα γυαλιά απαιτείται η σύνδεσή τους με Android ή iOS smartphone. Παρόλα αυτά, αν αφήσεις το κινητό σου στο σπίτι, τα γυαλιά έχουν δικό τους εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στον οποίο μπορείς να αποθηκεύσεις εκατοντάδες φωτογραφίες ή δεκάδες βίντεο πριν χρειαστεί να μεταφέρεις το περιεχόμενο αυτό στο smartphone σου.

Για το χειρισμό των γυαλιών, τα Ray-Ban Stories διαθέτουν και φυσικά πλήκτρα. Το ένα από αυτά χρησιμοποιείται ως πλήκτρο κλείστρου για να τραβήξεις μία φωτογραφία ή να ξεκινήσεις/σταματήσεις την εγγραφή βίντεο. Για την ενημέρωση των γύρω σου πως τραβάς φωτογραφίες ή βίντεο, τα Ray-Ban Stories διαθέτουν ένα λευκό LED το οποίο είναι αναμμένο όταν η κάμερα καταγράφει. Από πλευράς συνδεσιμότητας, τα Ray-Ban Stories διαθέτουν θύρα USB-C για φόρτιση, ενώ υποστηρίζουν επίσης ασύρματη συνδεσιμότητα Wi-Fi 5 και Bluetooth 5.0.

Τα Ray-Ban Stories έγιναν διαθέσιμα σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά Ιρλανδία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Το Facebook δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τα πλάνα διαθεσιμότητας των νέων smart glasses εκτός των παραπάνω χωρών.

Για όλα τα νεότερα tech news μείνε συντονισμένος στο Public Blog.