Τα Instagram Reels έρχονται στο Facebook

Περίληψη: Το Facebook ενσωματώνει στην εφαρμογή του τα Instagram Reels και ανεβάζει την digital ψυχαγωγία σε άλλο επίπεδο.

Πριν από περίπου ένα μήνα ήταν όταν το Facebook ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει να ενσωματώσει στην εφαρμογή του τα Instagram Reels. Το περιεχόμενο και η ψυχαγωγία μέσω του Facebook εξελίσσεται και η εταιρεία είναι έτοιμη να λανσάρει τη νέα της προσθήκη με πρώτο προορισμό τις Η.Π.Α.

Οι δημιουργοί περιεχομένου των Reels θα μπορούν να προωθούν τα βίντεο τους στο News Feed ή στα Groups του Facebook. Είτε είναι ανερχόμενοι δημιουργοί είτε έχουν ήδη ένα κοινό, με την νέα δυνατότητα του Facebook θα έχουν περισσότερους τρόπους να αναπτύξουν τα accounts τους και να γίνουν πιο δημιουργικοί σε περισσότερο κόσμο.  

Το Facebook δεν ήρθε για να τα αλλάξει όλα. Η λογική των Reels παραμένει ίδια με αυτή που υπάρχει ήδη στο Instagram. Μιλάμε για βίντεο με μουσική, εφέ και διάφορες άλλες λειτουργίες, τα οποία είναι σε μια συλλογή και εναλλάσσονται με μια μορφή scrolling. Οι χρήστες θα μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν τους δημιουργούς των βίντεο, να κάνουν like, να σχολιάσουν ή να τα κοινοποιήσουν σε φίλους τους. Παρόλα αυτά, σε προειδοποιούμε ότι ενδέχεται το scrolling να είναι εθιστικό αφού καταγράφονται ατελείωτες ώρες που παρακολουθούμε τα ευφάνταστα Reels των δημιουργών!

Instagram-Reels-on-Facebook-01


Η διαδικασία κάτι σου θυμίζει; Ε φυσικά το Tik Tok! Το Tik Tok έχει αναπτυχθεί τόσο που έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στον πλανήτη με 1 δις χρήστες. Έτσι, η νέα προσθήκη του Facebook έχει στόχο να προσελκύσει όσους περισσότερους χρήστες της εφαρμογής μπορεί. Αυτό δεν φαίνεται να είναι και δύσκολο αφού επιχειρεί να ξεκινήσει ένα νέο δελεαστικό, θα λέγαμε, πρόγραμμα bonus στο οποίο οι δημιουργοί Reels θα πληρώνονται με βάση την απόδοσή τους. Το bonus πρόγραμμα θα ονομάζεται Reels Play και θα δίνεται στην αρχή μόνο με πρόσκληση ξεκινώντας από τις Η.Π.Α. και στην συνέχεια ενδέχεται να επεκταθεί παγκοσμίως. Το Reels Play θα ισχύει, επίσης, τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram.

Μένει τώρα να δούμε πόσο επιτυχημένη κίνηση είναι αυτή η νέα προσθήκη από τη μεριά του Facebook. Θα πετύχει όπως στο Instagram; Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα για τα αγαπημένα μας social media!