Τα stories έφτασαν και στο LinkedIn!

Περίληψη: Μια ακόμα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποκτά stories στη mobile εκδοχή της. Φαίνεται ότι το LinkedIn αποφάσισε να γίνει λίγο πιο... fun!

Η παρουσία των stories στα social media είναι σχεδόν... καθολική. Ακόμα και το LinkedIn, ένα κοινωνικό δίκτυο με αμιγώς επαγγελματικό προσανατολισμό, φαίνεται ότι εκτιμά την αμεσότητα και την παροδικότητα των εξαφανιζόμενων post. Έτσι η νεότερη έκδοση της εφαρμογής για Android και iOS θα έχει νέο design, με τα stories να είναι ανάμεσα στα βασικά χαρακτηριστικά της. 

Τα stories του LinkedIn θα δουλεύουν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που έχεις συνηθίσει από άλλες πλατφόρμες, όπως το Snapchat και το Instagram. Κάθε story μπορεί να είναι μια φωτογραφία ή ένα σύντομο βίντεο. Αυτό μπορεί να προέρχεται από τη συλλογή σου ή μπορεί να τραβηχτεί και απευθείας από την εφαρμογή. Το περιεχόμενό σου μπορεί να διακοσμηθεί με GIFs, stickers και κείμενο και, μόλις ανέβει, παραμένει διαθέσιμο για 24 ώρες. Τα stories σαν ενότητα της εφαρμογής βρίσκονται στην κορυφή, οπότε έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτά μόλις ανοίξεις το app.

Σύμφωνα με τη Liz Li, Director of Product Management στο LinkedIn, το χαρακτηριστικό αυτό αυξάνει την αυθεντικότητα της αλληλεπίδρασης στο δίκτυο. Η επαγγελματική φύση των συνδέσεων στο LinkedIn κάνει τα μόνιμα post πιο συγκρατημένα ενώ τα stories δεν χρειάζεται να είναι τόσο σοβαρά. Η Liz Li δήλωσε επίσης πως τα stories μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να παραμείνουν κοντά με τους συναδέλφους τους, σε μια περίοδο που ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων συνεχίζει να δουλεύει από το σπίτι.

Η προσθήκη των stories είναι μέρος ενός ευρύτερου redesign του LinkedIn. Τόσο η εφαρμογή για smartphone, όσο και το LinkedIn για το web αλλάζουν εμφάνιση. Ο νέος σχεδιασμός απλοποιεί αρκετά την πλοήγηση μεγαλώνοντας πολλά στοιχεία του UI. Επιπλέον η αναζήτηση είναι πολύ πιο εύχρηστη, καθώς έρχεται με νέες δυνατότητες φιλτραρίσματος.

Με νέες λειτουργίες εμπλουτίζεται και το messaging κομμάτι του app και του website, οι οποίες θυμίζουν κάτι από Facebook. Ως χρήστης θα μπορείς τώρα να αντιδράσεις με emojis στα μηνύματα ενώ σύντομα (μέσα στον Οκτώβριο) θα υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης βίντεο-κλήσεων μέσα από το chat. Στα άμεσα σχέδια της πλατφόρμας είναι και η προσθήκη Dark Mode.

Το ανασχεδιασμένο LinkedIn κυκλοφορεί ήδη σε PC και smartphone. Τσέκαρε την εφαρμογή να δεις αν χρειάζονται update και πολύ σύντομα θα έχεις κι εσύ πρόσβαση στις νέες δυνατότητες. Για ακόμα περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog.