Τα Twitter Spaces διαθέσιμα για όλους τους χρήστες

Περίληψη: Η λειτουργία Twitter Spaces, δηλαδή τα live audio rooms, έχει φτάσει εδώ και μήνες στο Twitter, αλλά μόλις τώρα έγινε διαθέσιμη για όλους.

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο το Twitter ανακοίνωσε τα Spaces, ως «απάντηση» στην ταχύτατη είσοδο του Clubhouse στο χώρο των social media. Τα Spaces προσφέρουν ακριβώς την ίδια λειτουργικότητα με το Clubhouse, μπορείς δηλαδή σε αυτά να πραγματοποιήσεις συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο, μόνο μέσω φωνής. Τα live audio rooms του Twitter έγιναν αρχικά διαθέσιμα στο iOS, ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά έκαναν την εμφάνισή τους και στην εφαρμογή για Android smartphones.

Μέχρι σήμερα, όμως, η δυνατότητα δημιουργίας νέου Space ήταν περιορισμένη και στις δύο πλατφόρμες. Το Twitter είχε υποσχεθεί πως θα προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων live audio rooms σε όλους τους λογαριασμούς από τον Απρίλιο. Τελικά απέτυχε να μείνει εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος, αλλά τώρα πλέον ο κάθε χρήστης μπορείς να ξεκινήσει το δικό του Twitter Space.

Για να δημιουργήσεις κι εσύ το δικό σου Space, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις το μπλε πλήκτρο που εμφανίζεται κάτω δεξιά στην κεντρική οθόνη της εφαρμογής του Twitter. Αυτό θα σου ανοίξει μία λίστα με επιλογές δημιουργίας νέου περιεχομένου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τώρα και τα Spaces. Στη νέα οθόνη που θα εμφανιστεί, δώσε ένα όνομα στο live audio room που ετοιμάζεις και πάτα “Start your Space” για να ξεκινήσεις τη μετάδοση.

Το live audio room που θα δημιουργήσεις με την παραπάνω διαδικασία είναι δημόσιο. Μερικές ακόμα επιλογές που έχεις ως οικοδεσπότης ενός Twitter Space είναι η δυνατότητα να απενεργοποιήσεις το μικρόφωνό σου, να προσθέσεις υποτίτλους (όχι σε όλες τις γλώσσες), να ενεργοποιήσεις εφέ ήχου, να αντιδράσεις με emojis και να προσκαλέσεις χρήστες μέσω DM ή link. Τι περιμένεις λοιπόν; Ξεκίνα κι εσύ το δικό σου Twitter Space σήμερα κιόλας!

Για ακόμα περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog.