Τέλος στο YouTube Rewind έβαλε η Google

Περίληψη: Τίτλους τέλους για τα video-ανασκόπηση στο τέλος κάθε χρονιάς έβαλε το Youtube, περίπου μία δεκαετία μετά από το πρώτο Rewind.

Πόσες ώρες έχουμε περάσει στο smartphone ή στο laptop μας χαζεύοντας YouTube βιντεάκια; Ατελείωτες θα λέγαμε! Κάπως έτσι, λοιπόν, ήρθε η ιδέα στη Google για την ανασκόπηση της χρονιάς, με ένα βίντεο στο τέλος κάθε έτους στο YouTube, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά γεγονότα και τα δημοφιλέστερα βίντεο της αγαπημένης μας πλατφόρμας ψυχαγωγίας. Βέβαια, αυτό το σχέδιο κάπου στην πορεία χάλασε...

Το YouTube Rewind ξεκίνησε το 2010 και δεν κατάφερε να κλείσει δεκαετία. Το τελευταίο βίντεο που δημοσιεύτηκε ήταν το 2019, ενώ το 2020 δεν δημιουργήθηκε Rewind λόγω της πανδημίας και των κοινωνικών ανατραχών που υπήρχαν. Το έτος που στιγμάτισε το Rewind και ξεκίνησε η καθοδική του πορεία ήταν το 2018, όπου το βίντεο με την ανασκόπηση της χρονιάς πήρε 19 εκατ. dislikes, δηλαδή τα περισσότερα dislikes στην ιστορία. Φέτος, το YouTube ανακοίνωσε και το οριστικό τέλος για αυτό το project.

Με αυτό το ιστορικό, οι φωνές για τον οριστικό τερματισμό του Rewind είχαν έτσι κι αλλιώς αρχίσει να πληθαίνουν. Παρόλα αυτά, το YouTube επιμένει ότι αυτή η κίνηση σχετίζεται με το μέγεθος του περιεχομένου που έχει μια τόσο μεγάλη πλατφόρμα και τη δυσκολία του να γίνει μια περίληψη των γεγονότων μέσα σε ένα μόνο ετήσιο βίντεο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το YouTube θα στρέψει όλη του την προσοχή στο να επιβραβεύσει trends και creators με ένα νέο είδος αναβαθμισμένης εμπειρίας, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για αυτό. Επίσης, συζητιέται ότι το Youtube δεν σταματάει εξ ολοκλήρου τις ανασκοπήσεις αφού θα δημιουργήσει ετήσιες trend λίστες, shows με βραβεία και μία μυστηριώδη «εμπειρία αλληλεπίδρασης», ενώ πολλοί γνωστοί creators θα δημιουργούν τα δικά τους βίντεο για το τέλος της χρονιάς, τα οποία μετά θα προωθούν στα social media τους. 

Στο Public Blog θα μαθαίνεις πάντα πρώτος όλες τις νέες εξελίξεις. Μείνε συντονισμένος!