Το TikTok θέλει να ανταγωνιστεί το Twitch με ένα νέο desktop live streaming app

Περίληψη: Το Tik Tok επεκτείνεται συνεχώς σε «ξένα μονοπάτια» και φαίνεται πως θέλει να γίνει ο επόμενος ανταγωνιστής του Twitch.

Δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε για ένα καινούργιο project της δημοφιλούς πλατφόρμας TikTok. Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι η αγαπημένη μας πλατφόρμα δοκιμάζει ένα Windows πρόγραμμα που ονομάζεται TikTok Live Studio. Τι σημαίνει αυτό; Υποδεχτείτε τον νέο ανταγωνιστή της live streaming πλατφόρμας Twitch, όπου οι χρήστες θα παίζουν live video games!

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Αφού κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου, η εφαρμογή θα σου επιτρέπει να κάνεις login με το TikTok account σου ώστε να... stream-άρεις απευθείας στο TikTok Live! Στο πρόγραμμα θα υπάρχει chat ώστε οι θεατές του live να μπορούν να γράφουν και το live streaming θα μπορεί να γίνει από τον υπολογιστή, το κινητό ή μια κονσόλα gaming. Η εφαρμογή προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε λίγες δυτικές αγορές και για μερικές χιλιάδες χρήστες. Όπως ανέφερε το TechCrunch, το TikTok Live Studio δεν είναι σίγουρο ότι θα κυκλοφορήσει και κάθε φορά που το TikTok δοκιμάζει μια νέα λειτουργία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει και για πάντα έτσι! Το μόνο σίγουρο είναι, πάντως, ότι αν γίνει όντως το launch του TikTok Live Studio, η πλατφόρμα θα εντοπίσει τους λόγους που οι χρήστες την χρησιμοποιούν και θα προσαρμοστεί ανάλογα σε αυτές τις ανάγκες.

Το πλεονέκτημα για την κίνηση του TikTok να δημιουργήσει κάτι τέτοιο είναι ότι οι creators θα έχουν κίνητρο να παραμείνουν στην εφαρμογή αντί να παραπέμπουν το κοινό τους μέσω του TikTok να τους παρακολουθήσει στο Twitch ή στο YouTube Gaming. Από μια πρώτη εικόνα της εφαρμογής που έχει κυκλοφορήσει, φαίνεται ότι η πλατφόρμα θα απευθύνεται στους χρήστες που παρακολουθούν στη ροή τους video games.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του νέου εγχειρήματος του TikTok είναι ότι, έτσι θα προσελκύσει και περισσότερους χρήστες desktop. Αν και οι περισσότεροι παρακολουθούμε video game streams στα τηλέφωνά μας, η εμπειρία σε επιτραπέζιους υπολογιστές είναι πολύ καλύτερη και θα μπορούσε να μας οδηγήσει να συνδέσουμε τη συνήθειά μας με το να χρησιμοποιούμε το TikTok στον υπολογιστή μας.

Σίγουρα το project «TikTok Live Studio» είναι σε αρχικό στάδιο οπότε δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά που μπορούν να βρουν οι έμπειροι streamers σε λογισμικό όπως το OBS ή το Streamlabs - κάτι που είναι λογικό. Μια έλλειψη είναι ότι παρόλο που θα μπορείς να συνδέσεις μια κονσόλα video game στο TikTok Live Studio, δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα παράθυρα του browser ως πηγή και δεν θα μπορείς να βλέπεις τις ειδοποιήσεις για tips ή για νέους followers. 

Ήδη οι δημιουργοί χρησιμοποιούν στο Tik Tok εργαλεία για να κάνουν live και να αυξάνουν τα έσοδα τους και τους followers τους. Έχουν τη δυνατότητα να δέχονται tips, να προγραμματίζουν εκδηλώσεις, να χρησιμοποιούν εργαλεία για Q&A, να κάνουν live με άλλους χρήστες, να φιλτράρουν ορισμένες λέξεις-κλειδιά και να αναθέτουν moderators. Προς το παρόν, το TikTok Live Studio επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν αν θέλουν να ενεργοποιήσουν τα δώρα και τα σχόλια και μπορούν να ρυθμίσουν φίλτρα για λέξεις-κλειδιά. Αλλά, πιθανόν στο μέλλον να δούμε και άλλες υπάρχουσες λειτουργίες livestreaming να προστίθενται στην εφαρμογή, όπως η ανάθεση moderators και ο προγραμματισμός των streams. 

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μαθαίνεις πάντα πρώτος όλα τα νέα projects των αγαπημένων σου εφαρμογών!