Τώρα μπορείς να κάνεις Shazam και στον Chrome

Περίληψη: Η δυνατότητα της Apple για αναγνώριση τραγουδιών τώρα και στο browser σου, μέσω ενός νέου πρόσθετου για τον Google Chrome!

Μια νέα δυνατότητα κυκλοφόρησε η Apple, δημιουργώντας μια επέκταση Shazam για τους χρήστες του Google Chrome. Έτσι, όλοι θα μπορούν να αναζητήσουν τα τραγούδια που ακούνε ακόμα και από τον υπολογιστή τους.

Η Apple έχει εξαγοράσει το Shazam, τη διάσημη εφαρμογή για αναγνώριση τραγουδιών, από το 2017 αλλά και πριν από τότε το Shazam είχε ενσωματωθεί σε συσκευές της Apple σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Τι εννοούμε με αυτό; Σε iPhone ή Mac, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από τη Siri να αναγνωρίσει το τραγούδι που παίζει χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν την ίδια την εφαρμογή. Επίσης, η ίδια λειτουργικότητα είναι πλέον ενσωματωμένη στο Control Center των iPhone. Τώρα, η λειτουργικότητα του Shazam είναι επίσης διαθέσιμη ως πρόσθετο για τον Chrome browser σε υπολογιστές με Windows και macOS.

Μόλις γίνει η εγκατάσταση της επέκταση του Shazam στον browser θα έχεις τη νέα δυνατότητα εύκολα προσβάσιμη στη γραμμή προσθέτων. Από εκεί, όποτε θελήσεις να αναγνωρίσεις ποιο τραγούδι παίζει, κάνεις κλικ στην επέκταση και ανοίγει το περιβάλλον του Shazam. Το Shazam για Chrome αναγνωρίζει ένα τραγούδι και στη συνέχεια ανοίγει μια επιλογή αναπαραγωγής στο Apple Music. Σε περίπτωση που είσαι συνδρομητής του Apple Music θα έχεις ένα επιπλέον πλεονέκτημα, αφού θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε ολόκληρα τα τραγούδια κάνοντας login στον λογαριασμό σου. Η νέα επέκταση προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση στο ιστορικό τραγουδιών που έχεις αναζητήσει και παρέχει στίχους, μουσικά βίντεο και άλλα για τους συνδρομητές του Apple Music. 

Αυτό που έχει κάνει «αίσθηση» σχετικά με τη νέα προσθήκη είναι ότι η Apple δεν την έχει διαφημίσει παρά μόνο στον ιστότοπο του Shazam και έτσι παραμένει ακόμα... άγνω-στη! Εικάζεται ότι αυτό έχει συμβεί λόγω των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στη λειτουργικότητά της. Για ορισμένους χρήστες, η επέκταση Shazam δεν φαίνεται να λειτουργεί ακόμα, με πολλές κριτικές να λένε ότι η επέκταση δεν μπορεί να αναγνωρίσει κανένα τραγούδι. 

Μένει τώρα να δούμε αν η Apple θα έχει νέα updates για το Shazam για Chrome ώστε να λειτουργήσει καλά για όλους τους χρήστες. Τότε πιθανόν να μάθουμε περισσότερα!