Twitter: Συνεργασία με AP και Reuters για την καταπολέμηση ψευδών ειδήσεων

Περίληψη: Η νέα συνεργασία του Twitter με τα πρακτορεία Associated Press και Reuters θα επιτρέψει στην πλατφόρμα να αντιμετωπίσει πιο αποδοτικά την παραπληροφόρηση.

Το Twitter ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει συνεργασία με μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς με σκοπό την περεταίρω αντιμετώπιση του προβλήματος παραπληροφόρησης της πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, το Twitter θα συνεργαστεί με τα πρακτορεία Associated Press και Reuters έτσι ώστε να προβάλλονται πιο αξιόπιστες πληροφορίες στη σελίδα. Μέσω αυτής της συνεργασίας η ομάδα ελέγχου του Twitter θα μπορεί να αξιοποιήσει την εξειδίκευση των συγκεκριμένων οργανισμών έτσι ώστε να παρέχει ακριβέστερες πληροφορίες για τα trends που έρχονται στην επιφάνεια.

Η ομάδα που επιμελείται αυτό το κομμάτι στο Twitter είναι υπεύθυνη και για την διαχείριση των πληροφοριών που εμφανίζονται στις ενότητες “Top Trends” και “Explore”. Επιπλέον, η ίδια ομάδα έχει μερικώς τον έλεγχο και στον τρόπο εμφάνισης πολλών δημοφιλών αποτελεσμάτων αναζήτησης. Με τη βοήθεια των AP, Reuters και άλλων οργανισμών στο μέλλον, το Twitter θα εξασφαλίσει πως τα αποτελέσματα που εμφανίζονται είναι πιο ποιοτικά και θα βοηθούν το χρήστη να καταλαβαίνει με ακρίβεια τι διαβάζει στην πλατφόρμα.

Ένας ακόμα τομέας που η ομάδα επιμέλειας του Twitter μπορεί να αξιοποιήσει την πληροφορία που θα προσφέρει η νέα αυτή συνεργασία είναι η επισήμανση συγκεκριμένων tweets με επεξηγηματικό κείμενο. Κατά τη διάρκεια σημαντικών γεγονότων, όπως οι εκλογές ή η πανδημία, το Twitter μπορεί να βασιστεί στην πληροφορία από το Associated Press και το Reuters για να «μαρκάρει» tweets που αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις ή παραπληροφόρηση με πηγές που μεταδίδουν αξιόπιστες πληροφορίες.

Ουσιαστικά, η συνεργασία με το Associated Press και το Reuters δεν αλλάζει αυτό που μέχρι σήμερα έκανε το Twitter. Αυτό που προσφέρει στην πλατφόρμα είναι καλύτερα αντανακλαστικά. Η επισήμανση ψευδών ειδήσεων και η παροχή αξιόπιστων πηγών θα γίνεται πλέον πιο γρήγορα, οπότε και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Έτσι, θα περιορίζεται πιο αποδοτικά η διάδοση ψευδών ή παραπλανητικών ειδήσεων στην πλατφόρμα.

Για ακόμα περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog.