Ξαναζωντάνεψε το παλιό καλό iPod μέσα στο iPhone!

Περίληψη: Σου λείπει κι εσένα η «ροδέλα» και ο τρόπος χειρισμού του παλιού iPod; Βάλε το app... γιατί το κλασσικό είναι και αξεπέραστο!

Το πρώτο-πρώτο iPod ήταν μια αποκάλυψη. Και όχι μόνο γιατί ήταν το πρώτο σοβαρό mp3 player με μικροσκοπικό σκληρό δίσκο και αρκετή χωρητικότητα για χίλια τραγούδια. Η πραγματική του πρωτοπορία ήταν στον τρόπο χειρισμού, με το click wheel αφής, το οποίο έκανε όλη τη διαφορά. Επίσης ήταν ένα χαρακτηριστικό τόσο πρωτοποριακό, ώστε απέκτησε άμεσα μιμητές από όλους τους ανταγωνιστές – όσο τουλάχιστον τους επέτρεπαν οι πατέντες της Apple.

Όμως, εδώ και χρόνια, η Apple έχει παροπλίσει το click wheel και τον τρόπο χειρισμού αυτόν, προωθώντας άλλες τεχνολογίες και οθόνες αφής. Η νοσταλγία, όμως, είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον άνθρωπο! Έτσι πρέπει να σκέφτηκε και ο Elvin Hu, ένας φοιτητής του κολλεγίου Cooper Union της Νέας Υόρκης, ο οποίος αποφάσισε να αναβιώσει το click wheel και να το φέρει στα καινούρια iPhones. Και το έκανε!

Ο εν λόγω πέρασε πάνω από δύο μήνες δουλεύοντας πάνω σε αυτό το project και, παρ ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο για να κυκλοφορήσει ως app, μας έκανε τη χάρη και ανέβασε στο Twitter ένα σύντομο βίντεο, που δείχνει το εικονικό click wheel σε λειτουργία. Δες το λίγο και συνεχίζουμε:

Ήδη το βιντεάκι έχει γίνει viral! Ακόμη και ο ίδιος ο σχεδιαστής του iPod, ο Tony Fadell, του απάντησε στο Twitter απλά με δύο λέξεις: «Nice throwback…» όπερ σημαίνει, σε παντελώς ελεύθερη μετάφραση, «ωραίο ταξίδι στο παρελθόν».