Year in Search 2019: Τι ψάξαμε περισσότερο στο Google;

Περίληψη: Η Google έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αναζητήσεων της περασμένης χρονιάς, τα οποία αποκαλύπτουν τι έψαξαν περισσότερο οι έλληνες χρήστες...

Με το 2019 να πλησιάζει στο τέλος του, οι ανασκοπήσεις της χρονιάς πληθαίνουν. Η Google συνηθίζει να μοιράζεται μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τα υπηρεσίες της. Στο YouTube, για παράδειγμα, δημιουργεί το YouTube Rewind, ενώ στο Search παρουσιάζει τις συνηθέστερες αναζητήσεις. Φέτος, τα στοιχεία είναι χωρισμένα σε έξι κατηγορίες, για τις οποίες μπορείς να δεις τις 10 δημοφιλέστερες αναζητήσεις.

Η πρώτη κατηγορία αποτελείται από τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις, όπου εξελίξεις όπως η Eurovision, η αναζήτηση εκλογικών κέντρων και οι σεισμοί συγκέντρωσαν τα περισσότερα κλικ. Στα αθλητικά δρώμενα, το λανσάρισμα του PAOK TV βρέθηκε στην κορυφή, ακολουθούμενο από το Copa America και το Wimbledon. Το τένις ανέβηκε πάρα πολύ στα charts, όπως δείχνουν οι αναζητήσεις για celebrities, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ελλήων χρηστών. Στην ίδια κατηγορία ο Joaquin Phoenix - που μπορεί να μην είναι Έλληνας, αλλά βρέθηκε στην τρίτη θέση, χάρη στην εξαιρετική του ερμηνεία στο Joker.

Οι απορίες μας μέσα στο 2019 ήταν επίσης πολλές. Η μεγαλύτερη από όλες έψαχνε απάντηση στο ερώτημα «Τι είναι η mensa;», με τη Συμφωνία των Πρεσπών να έρχεται δεύτερη. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες που παρουσίασε η Google είναι οι Συνταγές και οι Τηλεοπτικές Εκπομπές. Πιο… απαιτητική συνταγή αποδείχθηκε η γαριδομακαρονάδα, αφού αυτή ήταν πρώτη σε αναζητήσεις μέσα στο 2019. Στο τηλεοπτικό τοπίο, το reality «Power of Love» συγκέντρωσε τις περισσότερες αναζητήσεις, με την τελική δεκάδα να έχει 2 ακόμα reality στη σχετική λίστα.

Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείς να τα δεις εδώ. Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα για πάρα πολλές χώρες, οπότε μπορείς να ξοδέψεις αρκετή ώρα περιπλανώμενος στις αναζητήσεις τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων κρατών, για να δεις τι έψαξαν περισσότερο μέσα στο 2019!