Gmail / Αύξησε τον χρόνο του Undo Send ως και 30 δευτερόλεπτα!

Περίληψη: Το Undo Send μας έχει σώσει πολλές φορές! Ήξερες ότι μπορείς να αυξήσεις την... περίοδο χάριτος, αν δεν σου φτάνουν τα 5 δευτερόλεπτα;

Παραδέξου το: σου έχει συμβεί αρκετές φορές να γράφεις κάποιο e-mail και, τη στιγμή που πατάς το Send, ο εγκέφαλος να φωνάζει «όχι!». Είτε επειδή είδες κάποιο ορθογραφικό λάθος είτε γιατί συμπλήρωσες λάθος παραλήπτη είτε γιατί άλλαξες γνώμη... το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ότι στέλνεται, δεν ξε-στέλνεται!

Εκτός κι αν είσαι στο Gmail! Το Gmail σου δίνει λίγα δευτερόλεπτα μετά το send να ακυρώσεις την αποστολή, αν αλλάξεις γνώμη. Το «λίγα» σε αυτή την περίπτωση είναι 5 (ολογράφως: πέντε). Αν όμως νιώθεις πως τα πέντε δευτερόλεπτα είναι πολύ λίγα, αυτό ρυθμίζεται. Για να δούμε πώς και πού αλλάζει!

Θα πρέπει να μπεις στο Gmail από τον υπολογιστή σου από τον browser που χρησιμοποιείς (Firefox, Edge ή έστω... Chrome). Ανοίγεις το Gmail και μπαίνεις στα Settings από το γρανάζι πάνω δεξιά. Πάνω-πάνω θα δεις το πλήκτρο See all settings. Πάτα το. Στην υποσελίδα General (εκεί θα ανοίξει ούτως ή άλλως), κοντά στην αρχή θα βρεις την επιλογή Undo Send και εκεί θα έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τα 5 δευτερόλεπτα σε κάτι πιο... επιεικές. Οι άλλες επιλογές που σου δίνει το Gmail είναι 10, 20 και 30 δευτερόλεπτα. Διάλεξε τι προτιμάς και κατέβα αρκετά χαμηλά, για να βρεις και να πατήσεις το πλήκτρο Save Changes. Αυτό ήταν!

Τώρα, όταν πατάς Send, θα βλέπεις ένα μαύρο κουτάκι το οποίο θα σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις Undo και το οποίο θα παραμένει ορατό για όσα δευτερόλεπτα επέλεξες.

Αν είσαι... αφόρητα αφηρημένος και δεν σου φτάνουν ούτε τα 30 δευτερόλεπτα, μπορείς κάλλιστα αντί για απευθείας Send, να πατάς το βελάκι δίπλα στο Send και να προγραμματίζεις την αποστολή του κάθε e-mail για λίγα έως πολλά λεπτά αργότερα. Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα πρέπει να το στείλεις!