Huawei P30 Pro: Το πληρέστερο φωτογραφικό κινητό σήμερα!

Περίληψη: Κινητά με τρεις κάμερες υπάρχουν πολλά, ποιο λοιπόν βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; Η απάντηση κρύβεται στο συνδυασμό software και hardware και δεν υπάρχει κανένα κινητό σήμερα που να τα συνδυάζει καλύτερα από το Huawei P30 Pro.

Κινητά με δύο, τρεις ή και τέσσερεις κάμερες θα βρεις πάρα πολλά. Ο αριθμός των φακών στην πλάτη ενός smartphone από μόνος του δεν λέει τίποτα. Οι πολλοί αισθητήρες σου προσφέρουν μεγάλη ευελιξία με πολλά είδη φωτογράφησης, αλλά η τελική ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από δύο παράγοντες. Για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες με ένα smartphone χρειάζεσαι πολύ ποιοτικό software αλλά και hardware. Το κινητό που τα συνδυάζει όλα σε ένα είναι το Huawei P30 Pro που ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες θα βγάλει τις καλύτερες φωτογραφίες.

Ξεκινάμε από το hardware. Όπως και άλλα smartphone σήμερα, το P30 Pro εξοπλίζεται με τρεις βασικούς αισθητήρες, έναν wide, έναν ultra-wide και έναν τηλεφακό. Υπάρχει ακόμα ένας τέταρτος, ToF αισθητήρας για μέτρηση απόστασης. Όπως είπαμε όμως ο αριθμός των αισθητήρων δεν αποτελεί κριτήριο, σημασία έχει η ποιότητα των μερών της συσκευής. Στην περίπτωση του Huawei P30 Pro λοιπόν, όλα ξεκινάνε από τον wide αισθητήρα των 40MP. Η κάμερα αυτή είναι πολύ διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Χρησιμοποιεί ένα πλέγμα από RYYB (Red Yellow Yellow Blue) πίξελ. Αυτό επιτρέπει στον αισθητήρα να συλλέξει έως και 40% παραπάνω φως λαμβάνοντας έτσι πιο σωστή πληροφορία για την εικόνα.

Το δεύτερο εντυπωσιακό κομμάτι hardware είναι ο Periscope αισθητήρας ο οποίος κρύβεται – κυριολεκτικά – στο εσωτερικό της συσκευής. Ο αισθητήρας αυτός προσφέρει εικόνες με οπτικό ζουμ 5X. Αν ήταν τοποθετημένος δίπλα στους υπόλοιπους θα εξείχε αρκετά από το σώμα, οπότε η Huawei το έκρυψε κάθετα μέσα στη συσκευή. Για να φτάσει το φως σε αυτόν υπάρχει ένα πρίσμα το οποίο διαθλά τις ακτίνες κατά 90 μοίρες και έτσι το σώμα του Huawei P30 Pro δεν έχει ανούσια εξογκώματα. Το σύστημα συμπληρώνει ο ultra-wide αισθητήρας των 20MP, ο οποίος είναι υπεύθυνος για υπερευρυγώνιες λήψεις.

Η Huawei όμως δεν στάθηκε μόνο στο πολύ δυνατό hardware, δούλεψε εντατικά και επάνω στο software για να μπορέσει να πάρει από κάθε κάμερα το 100% των δυνατοτήτων της. Οι βραδινές λήψεις για παράδειγμα είναι πιο εντυπωσιακές από ποτέ με το Huawei P30 Pro. Ο RYYB εξασφαλίζει περισσότερο φως όπως είπαμε οπότε η Huawei φρόντισε να το εκμεταλλευτεί αυτό συνδυάζοντάς το με πολύ μεγάλο ISO 409.600. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα και σε σχεδόν μηδενικό φωτισμό το P30 Pro να καταφέρνει να τραβά μερικές εντυπωσιακές εικόνες.

Ο Periscope αισθητήρας είναι άλλο ένα σημείο όπου το software κάνει το καλό ακόμα καλύτερο. Ακόμα και με 5X το Huawei P30 Pro είχε μία από τις καλύτερες λειτουργίες ζουμ της αγοράς. Η Huawei όμως έκανε και εδώ τα μαγικά της. Με τη χρήση του Hybrid zoom που συνδυάζει τις πληροφορίες από τις υπόλοιπες κάμερες, το Huawei P30 Pro τραβά φωτογραφίες με 10X ζουμ, σχεδόν χωρίς καθόλου απώλεια ποιότητας. Και δεν σταμάτησε ούτε εκεί η κινέζικη εταιρία καθώς αν θέλεις μπορείς να ζουμάρεις μέχρι και 50X!

Για κάθε mobile φωτογράφο, το καλύτερο κινητό σήμερα είναι ξεκάθαρα το Huawei P30 Pro. Οι πολλές και ποιοτικές του κάμερες παρέχουν μεγάλη ευελιξία χωρίς να χρειάζεται να είναι και εσύ «Pro» για να τις εκμεταλλευτείς. Όπου κι αν βρεθείς, ό,τι ώρα και να είναι, με το Huawei P30 Pro θα βγάλεις πάντα τις καλύτερες φωτογραφίες.