Το Instagram αποκτά… threads για direct συνομιλίες με followers!

Περίληψη: Τη δική του εκδοχή του Messenger αποκτά το app του Instagram, δίνοντας επιπλέον δυνατότητες επικοινωνίας!

Ακούγαμε εδώ και πολλούς μήνες τις διάφορες φήμες που ήθελαν τους ιθύνοντες νόες του Facebook – στο οποίο, υπενθυμίζουμε, ανήκει το Instagram – να βλέπουν διάφορα ανταγωνιστικά social media, και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, να ανεβαίνουν σε ποσοστά χρήσης και να ψάχνουν τρόπους να ανακόψουν αυτή την τάση. Ο τρόπος που σκέφτηκαν να το κάνουν είναι να αυξήσουν τη… διαδραστικότητα των υφιστάμενων υπηρεσιών τους και δη του Instagram. Ως γνωστόν, το Instagram περιορίζεται στην ανταλλαγή σχολίων κάτω από κάθε φωτογραφία, ενώ η υπολειτουργία του ανταλλαγής μηνυμάτων ούτε είχε διαδοθεί ιδιαιτέρως αλλά ούτε είχε διαφημιστεί.

Τον Αύγουστο που μας πέρασε, μάθαμε πως το Facebook είχε περάσει σε εσωτερικές δοκιμές μιας νέας έκδοσης του app, με την κύρια διαφορά μεταξύ της νέας λειτουργίας και του «κανονικού» Instagram να εντοπίζεται στο ότι η πρώτη δεν περιορίζεται στην επικοινωνία με «Close Friends». Η λειτουργία αυτή, δηλαδή το να μοιράζεσαι Stories μόνο με άτομα σε αυτή τη λίστα, η οποία εισήχθη πέρυσι, μάλλον φάνηκε ανεπαρκής στους σχεδιαστές της εταιρείας.

Και εγένετο Threads. Η κεντρική ιδέα πίσω από τη νέα υπηρεσία απαίτησε μια παραδοχή από τους επικεφαλής του Facebook: ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες του Instagram για τους οποίους η εφαρμογή είναι η κύρια πλατφόρμα social media - και όχι το ίδιο το Facebook. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, και το app του Instagram όφειλε να διαθέτει τη δική του λειτουργία επικοινωνίας.

Επιπλέον, με πολλούς χρήστες του Instagram να έχουν χιλιάδες followers, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να επιτρέψει σε αυτούς τους χρήστες να διαχωρίσουν τους followers από τους δικούς τους γνωστούς και φίλους (τους πραγματικούς) αλλά και τους συγγενείς, καθώς και να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους.

Το Threads μπαίνει στο Instagram, λοιπόν, με σκοπό να συμπληρώσει το Instagram Direct. Το αν θα καταφέρει να πετύχει και να αποκτήσει το δικό του κοινό, αυτό θα το διαπιστώσουμε σε λίγο καιρό, όταν θα έχουμε τα επίσημα στοιχεία από την εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση, ήδη οι υπεύθυνοι αναφέρουν πως οι χρήστες που μπήκαν στον κόπο και δημιούργησαν λίστα “Close Friends”, δεν έχουν παρά δέκα με είκοσι άτομα μέσα σε αυτήν - κατά μέσο όρο.

Το Threads ξεκίνησε να διατίθεται από χθες στο ευρύ κοινό και μπορείς να το κατεβάσεις για Android και iOS.