Ψάχνεις budget smartphone και μεγάλη αυτονομία; Κράτα σημειώσεις!

Περίληψη: Η μπαταρία είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός smartphone. Το καλό είναι πως σε αντίθεση με άλλα χαρακτηριστικά, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για να αποκτήσεις κάτι κορυφαίο σε αυτό τον τομέα.

Είναι... σχεδόν αυτονόητο πως, για να αποκτήσεις τα καλύτερα χαρακτηριστικά σε ένα smartphone, πρέπει να κοιτάξεις τις ακριβότερες επιλογές της αγοράς. Κορυφαίες κάμερες, εντυπωσιακές οθόνες και γρηγορότεροι επεξεργαστές βρίσκονται πάντα στα flagship smartphones. Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό, όμως, που μπορεί να «πιάσει κορυφή» ακόμα και σε οικονομικότερα κινητά και αυτή είναι η αυτονομία της μπαταρίας. Γι’ αυτό δώσε βάση στις προτάσεις μας! 

Η καλή αυτονομία δεν εξαρτάται ποτέ μόνο από τη χωρητικότητα της μπαταρίας - ωστόσο τα πολλά mAh αποτελούν απαραίτητη συνθήκη για απρόσκοπτη λειτουργία μακριά από τον φορτιστή. Γι’ αυτό ένα smartphone με μπαταρία 4000mAh θα έχει σίγουρα πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας. To Huawei Y7 2019, για παράδειγμα, έχει μπαταρία 4000mAh, η οποία συνοδεύεται από AI τεχνολογία, που δουλεύει για να σου προσφέρει ακόμα περισσότερο χρόνο αυτονομίας.

Στα ίδια... κυβικά, το Samsung Galaxy A10 έχει μικρότερη χωρητικότητα μπαταρίας στα 3400mAh, αλλά φροντίζει να καλύψει τη διαφορά με έναν «οικονομικότερο» επεξεργαστή. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Exynos 7884 διαθέτει δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης, που τρέχουν στο 1,6GHz, ενώ οι υπόλοιποι έξι είναι πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και τρέχουν στα 1,35GHz.

Και τα δύο παραπάνω smartphone θα σου χαρίσουν σχεδόν μια ολόκληρη μέρα ξένοιαστης χρήσης! Αν, ωστόσο, αναζητάς κάτι ακόμα πιο ισχυρό, όπως αυτονομία δύο ημερών ανάμεσα στις φορτίσεις, ρίξε μια ματιά στο Xiaomi Redmi 7A. Η οικονομική συσκευή της Xiaomi διαθέτει κι αυτή χωρητικότητα 4000mAh, αλλά έχει ένα πλεονέκτημα που δεν έχουν οι άλλες συσκευές. Η οθόνη του Redmi 7A έχει διαγώνιο 5,45’’, η οποία είναι αρκετά μικρότερη από τις άλλες προτάσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κινητό να ξοδεύει λιγότερη ενέργεια, καθώς έχει να φωτίσει μικρότερη επιφάνεια.

Όπως βλέπεις, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για να πάρεις αυτονομία που θα ζήλευαν πολλά flagship. Πήγαινε στο κοντινότερο κατάστημα Public ή μπες στο public.gr και βρες νέο κινητό που να διαθέτει δυνατή μπαταρία και… αδύναμη τιμή!