Samsung Galaxy για pixels που κλέβουν εντυπώσεις!

Περίληψη: Αν είσαι διαρκώς σε «photo mode», ήρθε η ώρα να ανέβεις επίπεδο. Οι Galaxy ναυαρχίδες της Samsung έχουν τις καλύτερες κάμερες, τόσο μπροστά όσο και πίσω!

Οι κάμερες στα smartphone σήμερα έχουν εξελιχθεί για να προσφέρουν κάθε λογής δυνατότητα. Από τη μία κάμερα που υπήρχε σε κάθε κινητό, τώρα δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να υπάρχουν τρεις ή και παραπάνω αισθητήρες.

Τα κινητά της Samsung δίνουν μεγάλη έμφαση τόσο στους μπροστινούς αισθητήρες όσο και σε αυτούς στην πλάτη. Ιδιαίτερα οι ναυαρχίδες αποτυπώνουν πανέμορφες φωτογραφίες με την μπροστινή κάμερα, αλλά και selfies που κλέβουν τις εντυπώσεις!

Το μεγάλο άλμα σε ποιότητα έγινε με το Samsung Galaxy S10+ το οποίο παρότι είναι σχεδόν όλο οθόνη εξοπλίζεται με διπλή μπροστινή κάμερα. Σε ένα κόψιμο στην οθόνη πάνω δεξιά υπάρχει ένας αισθητήρας 10MP με Dual Pixel Auto Focus και πολύ ανοιχτό διάφραγμα f/1.9 για καλές selfie ακόμα και το βράδυ. Το οπτικό του πεδίο είναι 80ο για να χωράει όλη η παρέα στη φωτογραφία. Ο δεύτερος αισθητήρας είναι 8MP και μετρά απόσταση στις φωτογραφίες Live Focus. Το Live Focus χρησιμοποιείται για να τραβάς τέλεια πορτραίτα με πολύ όμορφο bokeh εφέ.

Την υπεροχή του Samsung Galaxy S10+ στις selfie φωτογραφίες επιβεβαιώνει και το ανεξάρτητο DxOMark το οποίο μέχρι πρόσφατα είχε στην κορυφή των αξιολογήσεών του το smartphone της Samsung. Η κυριαρχία του S10+ δεν κράτησε για πολύ όμως καθώς πρόσφατα έχασε την πρώτη θέση. Το smartphone που εκθρόνισε το S10+ δεν είναι άλλο από το Samsung Galaxy Note 10+!

Το Samsung Galaxy Note 10+ μπορεί έχει μόνο έναν αισθητήρα για τις φωτογραφίες από τη μπροστινή κάμερα αλλά αυτός είναι ο ίδιος 10MP αισθητήρας που βρίσκουμε και στο S10+. Οπότε και στο Note 10+ έχουμε Dual Pixel Auto Focus και 80 μοίρες οπτικό πεδίο. Ίσως να περίμενες ότι το Live Focus θα απουσιάζει λόγω της έλλειψης δεύτερη κάμερας, αλλά η Samsung έκανε τα «μαγικά» της και πετυχαίνει το ίδιο αποτέλεσμα μέσω software και του Neural Processing Unit που υπάρχει στον επεξεργαστή. Επιπλέον, η σειρά Note εξοπλίζεται και με S Pen το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως remote για να τραβάς φωτογραφίες χωρίς να χρειάζεται να κρατάς το κινητό σου.

Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσεις την πίσω κάμερα των δύο μοντέλων θα έχεις στη διάθεσή σου τρεις κάμερες για να διαλέξεις. Ο wide και ο telephoto αισθητήρας είναι ανάλυσης 12MP και έχουν και οι δύο OIS. Ο τρίτος αισθητήρας είναι ο ultra-wide με ανάλυση 16MP. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων είναι πως το Samsung Galaxy Note 10+ είναι εξοπλισμένο και με έναν τέταρτο αισθητήρα στην πίσω πλευρά. Αυτός είναι ο ToF αισθητήρας που χρησιμοποιείται για μέτρηση απόστασης.

Αν τα Instagram stories, το Snapchat και οι φωτογραφίες γενικότερα είναι κάθε μέρα στη ζωή σου, τότε το Samsung Galaxy S10+ και το Samsung Galaxy Note 10+ είναι τα smartphone που θα σε βοηθήσουν να εντυπωσιάσεις. Θα τα βρεις και τα δυο στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr.