Sony α9 II mirrorless: πολύ πιο «έξυπνη», απίστευτα γρήγορη!

Περίληψη: Βάζουμε στοίχημα ότι η νέα Sony α9 II θα μπει πρώτη-πρώτη στη λίστα κάθε επίδοξου φωτογράφου!

Οι mirrorless φωτογραφικές μηχανές με full frame αισθητήρα είναι μια κατηγορία στην οποία μέχρι πρόσφατα η Sony έπαιζε μόνη της. Με τον ανταγωνισμό να εντείνεται, όμως, η Sony δεν θα μπορούσε να μείνει στις... δάφνες των προηγουμένων ετών. Γι’ αυτό και προχώρησε στην ανακοίνωση της Sony α9 II, της νεότερης alpha μηχανής, η οποία απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες που «κυνηγούν» πολύ γρήγορες λήψεις.

Ο αισθητήρας δεν άλλαξε σε σχέση με την πρώτη γενιά, οπότε η Sony α9 II εξοπλίζεται με την ίδια ανάλυση των 24,2MP. Η μηχανή, όμως, μπορεί τώρα να αποτυπώσει φωτογραφίες με ταχύτητα έως και 20fps, ενώ η αυτόματη εστίαση και η αυτόματη έκθεση γίνονται 60 φορές το δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και σε κινούμενα θέματα ή σε συνθήκες που συνεχώς αλλάζουν, κάθε φωτογραφία θα είναι σωστά εστιασμένη, όσο γρήγορα και αν τραβάς.

Το auto focus μάλιστα μπορεί να ξεχωρίσει και ζώα, πέρα από ανθρώπους, ενώ η μηχανή μπορεί να εστιάσει και σε κάθε μάτι ξεχωριστά. Μαζί με το object tracking, το οποίο μπορεί με μεγάλη ακρίβεια να ακολουθήσει το αντικείμενο που εσύ θα ορίσεις, τα πάντα μένουν εστιασμένα. Το πακέτο συμπληρώνει η οπτική σταθεροποίηση 5 αξόνων, που εξασφαλίζει ομαλά πλάνα και λήψεις χωρίς κουνήματα. Είτε μιλάμε για φωτογραφίες είτε για βίντεο – η Sony α9 II καταγράφει πλάνα 4K30fps – που σημαίνει ότι δεν θα σου ξεφύγει καμία στιγμή! 

Πέρα από τις σημαντικές φωτογραφικές αναβαθμίσεις, η Sony α9 II φέρνει και πολλές ποιοτικές αλλαγές σε χαρακτηριστικά πέραν της φωτογραφίας. Το σώμα της μηχανής είναι πιο καλά στεγανοποιημένο, για να μπορεί να αντέχει ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ενώ βελτιώθηκε σημαντικά και η συνδεσιμότητα. Η α9 II διαθέτει 5GHz Wi-Fi για μεταφορά αρχείων χωρίς καλώδια, ενώ για ενσύρματη σύνδεση η θύρα είναι USB Type-C.

Όλοι οι επαγγελματίες της φωτογραφίας μπορούν να εκμεταλλευτούν τα δυνατά χαρακτηριστικά της νέας full flame mirrorless κάμερας της Sony - ειδικά όσοι συνηθίζουν να τραβούν κινούμενα θέματα. Για επαγγελματίες που αναλαμβάνουν να καλύψουν αθλητικά γεγονότα, γάμους ή ειδικεύονται στο να φωτογραφίζουν ζώα στη φύση, η νέα Sony α9 II είναι, με διαφορά, η καλύτερη φωτογραφική μηχανή σήμερα! Σε λίγο καιρό έρχεται και στο Public - stay tuned για όλα τα νεότερα!