To Spotify ετοιμάζει app αποκλειστικά για παιδιά!

Περίληψη: Με το Spotify Kids οι κάτοχοι οικογενειακής συνδρομής Spotify μπορούν να δώσουν μία εμπειρία μουσικής αποκλειστικά σχεδιασμένη για παιδιά

Μια νέα εφαρμογή για την... επόμενη γενιά ακροατών ετοιμάζει το Spotify. Το όνομα αυτού Spotify Kids και έχει σχεδιαστεί για χρήση από παιδιά ηλικίας 3 ετών και πάνω.

Η σημαντικότερη διαφορά του Spotify Kids από την κλασική εκδοχή της πλατφόρμας, είναι ότι τα διαθέσιμα τραγούδια έχουν επιλεγεί ένα προς ένα -και όχι αυτόματα-, για να είναι βέβαιο ότι το περιεχόμενό τους είναι ταιριαστό με τις ηλικίες των ακροατών. Έτσι, οι playlists του Spotify Kids προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των μικρών χρηστών. Τα μικρότερα παιδιά, για παράδειγμα, θα βρίσκουν εκπαιδευτικά τραγούδια ή μουσικές από τις αγαπημένες τους ταινίες, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε τραγούδια από γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Ariana Grande ή η Taylor Swift. Η επιλογή είναι στα χέρια των... γονέων!

Η δεύτερη σημαντική διαφορά είναι η όψη της εφαρμογής. Αφού απευθύνεται σε παιδιά από ηλικίες έως και 3 ετών, η σχεδίαση του περιβάλλοντος χρήσης είναι προσαρμοσμένη αναλόγως: φωτεινά χρώματα και παιχνιδιάρικοι χαρακτήρες δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και κάνουν την πλοήγηση... παιχνιδάκι! 

Το Spotify Kids είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο στην Ιρλανδία, αλλά σύντομα θα διατεθεί και σε άλλες αγορές. Η πρόσβαση στην εφαρμογή απαιτεί συνδρομή σε οικογενειακό λογαριασμό Spotify, που δίνει τον απόλυτο έλεγχο στον γονέα, καθώς μπορεί να επιλέξει σε ποια ηλικιακή κατηγορία περιεχομένου θα έχει πρόσβαση το παιδί. Σύμφωνα με το Spotify, αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα, καθώς μελλοντικά θα προστεθούν ακόμα περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης για τους γονείς.

Η νέα υπηρεσία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε beta φάση, γι’ αυτό διαθεσιμότητα και χαρακτηριστικά είναι ακόμη περιορισμένα. Η οικογενειακή συνδρομή προσφέρεται και στην Ελλάδα, οπότε πιστεύουμε πως σύντομα θα μπορείς κι εσύ να κατεβάσεις το Spotify Kids στη συσκευή του παιδιού σου! Stay tuned στο Public Blog