Tab Hover Cards: Πόσες καρτέλες αντέχει ο Chrome σου;

Περίληψη: Είσαι κι εσύ από εκείνους που ανοίγουν tabs non-stop όσο σερφάρουν; Η ομάδα του Chrome το ξέρει, γι' αυτό και πρόσθεσε ένα πολύ χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό!

Οι καρτέλες (tabs) στους σύγχρονους browser ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που μας απάλλαξε από την ανάγκη-βάσανο να ανοίγουμε καινούργιο παράθυρο κάθε φορά που θέλουμε να περιηγηθούμε σε νέα σελίδα χωρίς να κλείσουμε την παλιά.

Ανάλογα με το τι τύπος χρήστη είσαι, όμως, είναι πολύ πιθανό να φτάσεις τα πράγματα στα... άκρα! Δεν είναι λίγοι όσοι καταλήγουν με δεκάδες καρτέλες ανοιχτές όσο περιηγούνται. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι καρτέλες χάνουν το νόημά τους και γίνονται τόσο μικρές, που σχεδόν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πού βρίσκεται τι!

Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι χρήστες ανά τον κόσμο - αλλιώς πώς εξηγείται ότι ο Google Chrome πρόσθεσε πρόσφατα τα Tab Hover Cards; Με το χαρακτηριστικό αυτό, όταν φτάσεις σε σημείο να μην ξεχωρίζεις τις καρτέλες μεταξύ τους, ο Chrome σου δείχνει προεπισκόπηση κάθε καρτέλας τη στιγμή που περνάς το ποντίκι σου πάνω από αυτή. Για κάθε καρτέλα, εμφανίζεται ένα μικρό πλαίσιο με το όνομα και τη διεύθυνση της σελίδας που είναι ανοιχτή, όπως δηλαδή θα συνέβαινε σε μια κανονικού μεγέθους καρτέλα.

Η λειτουργία δεν σταματά εδώ όμως. Αν μπεις στη διεύθυνση «chrome://flags/» και κάνεις αναζήτηση για Tab Hover Cards θα δεις πως υπάρχουν δύο επιλογές. Η δεύτερη είναι το «Tab Hover Card Images», που σου επιτρέπει να βλέπεις όχι μόνο τον τίτλο της καρτέλας, αλλά και εικόνα του περιεχομένου της σελίδας. Ενεργοποίησε και τις δύο επιλογές, για να κάνεις το browsing σου πολύ πιο εύκολο!

Για να αποκτήσεις κι εσύ πρόσβαση σε αυτό το χαρακτηριστικό, χρειάζεται απλώς να έχεις την πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome. Αν δεν έχεις την τελευταία έκδοση, τότε μπορείς να κάνεις την αναβάθμιση μέσα από τις ρυθμίσεις του browser. Πήγαινε απλά στην ενότητα «About Chrome» και ο browser θα τσεκάρει αυτόματα για ενημερώσεις.

Αν, τελικά, δεν σε βολεύει αυτό το χαρακτηριστικό, τότε μπορείς να το απενεργοποιήσεις και πάλι μέσα από τα flags. Ψάξε τις επιλογές για Tab Hover Card και απενεργοποίησε τις λειτουργίες που δεν θέλεις!