Tablet για παιδιά: Πώς θα διαλέξουμε το σωστό;

Περίληψη: Μεγάλη οθόνη, ανθεκτική μπαταρία ή μήπως κατασκευή που το προστατεύει από πτώσεις; Διαλέγουμε το κατάλληλο τάμπλετ για παιδιά βήμα-βήμα!

Ένα tablet είναι η καλύτερη πρώτη συσκευή για να γνωρίσει ένα παιδί τον κόσμο του internet και της τεχνολογίας. Η μεγάλη του οθόνη κάνει εύκολο τον χειρισμό ενώ η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας σημαίνει ότι η συσκευή δεν θα είναι τόσο συχνά στην πρίζα όσο ένα smartphone. Ωστόσο, όταν κάτι πέφτει σε παιδικά χέρια υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της πτώσης και της θραύσης... Ποιο, λοιπόν, τάμπλετ για παιδιά είναι το κατάλληλο; Πάμε να ανακαλύψουμε τις καλύτερες επιλογές για όλες τις ηλικίες!

Tablet για μικρά-μικρά παιδιά 

Για τα παιδιά μικρών ηλικιών η πιο συνετή επιλογή είναι ένα budget μοντέλο με σχετικά μικρή οθόνη (7-9 ίντσες). Το Samsung Galaxy Tab A7 Lite προσφέρει ακριβώς αυτό: οικονομική τιμή σε μέγεθος 8,7″. Το τάμπλετ της Samsung φιλοξενεί με άνεση πολλά παιχνίδια χάρη στη χωρητικότητα 32GB. Αν θες οπωσδήποτε να αποφύγεις το ενδεχόμενο θραύσης, τότε προτίμησε το TCL TKEE MID, το οποίο έρχεται με ενσωματωμένη λαστιχένια θήκη που αντέχει σε πτώσεις. Αυτό το μοντέλο διαθέτει οθόνη 8″ και χωρητικότητα 32GB.

Tablet για μεγαλύτερα παιδιά!

Αν η μικρή ή ο μικρός μεγάλωσε, τότε μπορείς να του εμπιστευτείς μια ποιοτικότερη συσκευή, καθώς θα αναζητά ένα ταχύτερο tablet με καλύτερα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη οθόνη. Σε αυτή την περίπτωση ένα από τα καλύτερα τάμπλετ για παιδιά που μπορείς να επιλέξεις είναι το Lenovo Tab M10. Διαθέτει μεγάλη οθόνη 10,1″ και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις καθώς έρχεται με 8-πύρηνο επεξεργαστή και 4GB RAM. Παραμένει όμως πολύ προσιτό. Μία ακόμα πιο ποιοτική πρόταση είναι το Xiaomi Redmi Pad. Η ποιότητα κατασκευής του είναι υψηλή, ενώ ξεχωρίζει και για την πανέμορφη οθόνη 10,61″ με ανάλυση 2K, η οποία είναι ιδανική για κατανάλωση περιεχομένου από YouTube, Netflix και άλλες πλατφόρμες streaming.

Tablet για όλη την οικογένεια!

Όταν είσαι στο σπίτι, δεν θες να χρησιμοποιείς τη μικρή οθόνη του smartphone σου αλλά... βαριέσαι να ανοίξεις και το laptop! Ίσως δεν χρειάζεται να επιλέξει ένα απλό τάμπλετ για παιδιά λοιπόν. Εδώ ταιριάζει ένα tablet το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια. Από τα παιδιά για παιχνίδια και εργασίες του σχολείου, κι από τους γονείς για σερφάρισμα, streaming και επικοινωνία. Το κορυφαίο μοντέλο για κάθε χρήση είναι το iPad κα το iPad 10,9″ 10th Gen είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις της Apple για ένα premium μοντέλο που να καλύπτει κάθε ανάγκη, αλλά χωρίς να σε βγάζει εκτός προϋπολογισμού. Στον κόσμο του Android ξεχωρίζουν δύο επιλογές. Το Xiaomi Pad 6 διαθέτει μεγάλη οθόνη 11″ με ρυθμό ανανέωσης 144Hz και τετραπλά στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos. Έτσι είναι μία εξαιρετική πρόταση για κατανάλωση περιεχομένου. Τις εντυπώσεις όμως κλέβει το ολοκαίνουργιο Samsung Galaxy Tab S9+, με πανίσχυρο επεξεργαστή, 12GB RAM και πανέμορφη οθόνη AMOLED 12,4″.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα τάμπλετ για παιδιά δημοτικού;

Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν και μερικά ακόμα σημεία στα οποία πρέπει να δώσεις έμφαση όταν ψάχνεις τάμπλετ για παιδιά, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες. Ας δούμε τα σημαντικότερα από αυτά.

1. Προεγκατεστημένες εκπαιδευτικές εφαρμογές. Πολλά tablet σήμερα διαθέτουν ένα διακριτό περιβάλλον σχεδιασμένο για μικρά παιδιά. Έτσι τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το ενδεδειγμένο περιεχόμενο που υπάρχει εκεί, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της συσκευής. 

2. Γονικός έλεγχος. Τόσο το iPad OS όσο και το Android διαθέτουν επιλογές γονικού ελέγχου. Μέσα από αυτή τη λειτουργία μπορείς να βάλεις όρια χρήσης του tablet, να αποκλείσεις περιεχόμενο και να ρυθμίσεις να σου αποστέλλονται αναφορές χρήσης. Έτσι, ακόμα κι αν το τάμπλετ ανήκει στο παιδί, μπορείς να έχεις έλεγχο επάνω στη χρήση του.

3. Προστασία οθόνης. Με αυτό δεν εννοούμε το γυαλί που καλύπτει την οθόνη και μπορεί να σπάσει. Κι αυτό είναι σημαντικό, αλλά εδώ αναφερόμαστε στην ξεκούραστη χρήση που μπορεί να εξασφαλίσει μία οθόνη. Επίλεξε ένα μοντέλο που διαθέτει πιστοποίηση σχετική με την προστασία των ματιών, για να μειώσεις την καταπόνηση της όρασης των παιδιών.

4. Αρκετός αποθηκευτικός χώρος. Τα παιδιά θέλουν σίγουρα αρκετό χώρο στη συσκευή τους, γιατί θα θέλουν συνέχεια να κατεβάζουν παιχνίδια και άλλες εφαρμογές. Γι’ αυτό μην επιλέξεις τάμπλετ για παιδιά με λιγότερο από 32GB χωρητικότητα.

5. Ποιοτικές κάμερες. Μπορεί να μην φαντάζει πρώτη προτεραιότητα, αλλά οι καλές κάμερες είναι απαραίτητες για ένα παιδί δημοτικού. Αρκετά εκπαιδευτικά apps χρησιμοποιούν την κάμερα, ενώ η selfie κάμερα μπορεί να χρειαστεί για βιντεοκλήσεις και μαθήματα. Οπότε ένα καλό τάμπλετ για παιδιά πρέπει να εξοπλίζεται και με ποιοτικές κάμερες.

Σε τι τιμές κυμαίνονται τα τάμπλετ για παιδιά;

Αναζητώντας τάμπλετ για παιδιά θα ανακαλύψεις επιλογές σε όλες τις κατηγορίες τιμής. Τα πιο οικονομικά τάμπλετ για παιδιά ξεκινούν από τα 120€ αυτή τη στιγμή, με προτάσεις όπως το TCL TKEE MID και το TCL Tab 10L. Πάντα όμως «παίζουν» και παιδικά τάμπλετ σε προσφορά, όπως το Samsung Galaxy Tab A7 Lite, το οποίο έρχεται αυτή τη στιγμή με έκπτωση.

Ανάμεσα σε δεκάδες προϊόντα, το δικό σου τάμπλετ για παιδιά περιμένει ήδη στα Public!

Το τάμπλετ είναι μία πολύ χρήσιμη συσκευή για όλα τα παιδιά. Μπορεί να τα βοηθήσει στο σχολείο και είναι επίσης μία πηγή «άπειρης» ψυχαγωγίας. Και αφού τώρα ξέρεις τι πρέπει να έχει ένα τάμπλετ για παιδιά για να το επιλέξεις, έλα στα Public για να επιλέξεις το δικό σου από μία μεγάλη ποικιλία επιλογών για κάθε χρήση και budget!