Xiaomi Redmi Note 8 Pro: Το πρώτο smartphone με κάμερα 64MP!

Περίληψη: Καινοτομίες, ποιοτικό hardware και υψηλός δείκτης απόδοσης/τιμής. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας του Xiaomi Redmi Note 8 Pro!

Μπορεί τα Redmi smartphone να ξεκίνησαν απλά ως όνομα για τις οικονομικές προτάσεις της Xiaomi, αλλά αποτελούν, πλέον, ένα ξεχωριστό brand με δική του γκάμα προϊόντων. Τα smartphone της σειράς Redmi περιλαμβάνουν πλέον μέχρι και ναυαρχίδες, όμως τα value for money κινητά παραμένουν η ειδικότητά της. Νεότερη προσθήκη στις πολύ ανταγωνιστικές προτάσεις είναι το Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Οι κάμερές του μπορεί να κλέβουν την παράσταση, αλλά το smartphone είναι στο σύνολό του πολύ εντυπωσιακό.

Μια και οι κάμερες φέρνουν σημαντικές καινοτομίες, θα ξεκινήσουμε από αυτές. Το Redmi Note 8 Pro διαθέτει συνολικά 4 αισθητήρες, με τον βασικό από αυτούς να ξεχωρίζει περισσότερο από όλους. Η ανάλυση του κύριου αισθητήρα φτάνει τα 64MP, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε smartphone. Μαζί με την πρώτη κάμερα 64MP υπάρχουν ακόμα ένας ultra-wide φακός των 8MP, με οπτικό πεδίο 120 μοιρών, ένας macro φακός 2MP και ένας αισθητήρας βάθους και πάλι 2MP. Ο macro φακός σου επιτρέπει να εστιάσεις σε αντικείμενο, το οποίο απέχει μόλις 2 εκατοστά από την κάμερα.

Εντυπωσιακές θα είναι και η selfie σου, χάρη στην κάμερα των 20MP, που βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά. Η κάμερα είναι τοποθετημένη σε ένα πολύ μικρό «dot drop» notch, που υπάρχει στην κορυφή της οθόνης. Η δε οθόνη έχει διαγώνιο 6,53’’ και είναι ανάλυσης 1080p με το πάνελ να καλύπτει το 91,4% της συνολικής μπροστινής επιφάνειας της συσκευής. Τόσο η μπροστινή όσο και η πίσω πλευρά προστατεύονται από Gorilla Glass 5.

Περνώντας στα… ενδότερα της συσκευής, τα καλά νέα συνεχίζονται όπου κι αν κοιτάξεις. Το Xiaomi Redmi Note 8 Pro εξοπλίζεται με τον πολύ δυνατό MediaTek Helio G90T, ο οποίος προσφέρει ανώτερες επιδόσεις τόσο σε CPU όσο και GPU σε σχέση με οτιδήποτε ανταγωνιστικό από την Qualcomm σε αυτή την κατηγορία. Το chipset συμπληρώνουν τα 6GB RAM και η χωρητικότητα, η οποία ξεκινάει από τα 64GB και φτάνει μέχρι και τα 128GB. Οι κορυφαίες επιδόσεις της συσκευής δεν σταματούν ποτέ χάρη στη μπαταρία των 4.500mAh, ενώ το Note 8 Pro είναι η πρώτη Redmi συσκευή η οποία έχει και NFC.

Το Xiaomi Redmi Note 8 Pro έφτασε τώρα και στην ελληνική αγορά και υπάρχει διαθέσιμο τόσο στην έκδοση 64GB όσο και αυτή με τα 128GB. Θα το βρεις σε τρία χρώματα: Forrest Green, Mineral Grey και Pearl White.