Tetris Effect: Το παιχνίδι - θρύλος επέστρεψε ανανεωμένο στο PS4!

Περίληψη: Ακόμα και αν η σχέση σου με τα video games είναι μικρή ή ανύπαρκτη, είναι...

Ακόμα και αν η σχέση σου με τα video games είναι μικρή ή ανύπαρκτη, είναι μάλλον απίθανο να μη γνωρίζεις τι είναι το Tetris. Tο puzzle game-σταθμός στην ιστορία των video games, που δημιούργησε ο Alexey Pajitnov στον ελεύθερό του χρόνο το 1984, μπορεί να μην έχει εντυπωσιακά γραφικά και να βασίζεται σε μια εξαιρετικά απλή ιδέα, είναι όμως τόσο εθιστικό, που βρίσκεται διόλου τυχαία στην κορυφή της λίστας των παιχνιδιών με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, με 170.000.000 εκδοχές σε όλες τις πλατφόρμες!

Σε αυτά τα 34 χρόνια, για το Tetris έχουν γραφτεί βιβλία, έχουν γυριστεί ντοκιμαντέρ, έχουν γίνει δεκάδες παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ ο αριθμός των ports και των παραλλαγών του original τίτλου είναι πραγματικά ατελείωτος. Σε αυτόν τον αριθμό ήρθε να προστεθεί πολύ πρόσφατα και το Tetris Effect για το PS4, το οποίο φέρνει τον αειθαλή τίτλο στον 21ο αιώνα. Φτιαγμένο από το δημιουργό του Rez Infinite, το Tetris Effect περιλαμβάνει περισσότερα από 30 διαφορετικά μεταξύ τους επίπεδα, το καθένα με τα δικά του Tetrimino blocks, clear effects, μουσική, ήχο, ενώ εκτός από τα συνηθισμένα modes (Marathon, Ultra και Sprint), εισάγει και το μηχανισμό του «Zone», ο οποίος σου επιτρέπει να σταματήσεις τον in game χρόνο, ώστε να μπορέσεις να καθαρίσεις για πρώτη φορά περισσότερες από τέσσερις γραμμές με τη μία.

Tέλος, το Tetris Effect ανήκει στους Enhanced τίτλους, που σημαίνει ότι υποστηρίζει ανάλυση 4K αν έχεις PS4 Pro, ενώ μπορείς να το απολαύσεις και σε περιβάλλον VR, αν έχεις το PS VR.  Το Tetris Effect είναι διαθέσιμο ως ψηφιακό download μέσω του Playstation Store.