Θα αφαιρεθεί ο αριθμός των like και από το Facebook;

Περίληψη: Πρόσφατα είχαμε δει το Instagram να δοκιμάζει μία πολύ σημαντική αλλαγή στην εφαρμογή του. Για...

Πρόσφατα είχαμε δει το Instagram να δοκιμάζει μία πολύ σημαντική αλλαγή στην εφαρμογή του. Για ορισμένους χρήστες σε συγκεκριμένες χώρες, ο αριθμός των like σε κάθε post έγινε κρυφός. Το Instagram ήταν μόνο η αρχή από ότι φαίνεται. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο διαμοιρασμού φωτογραφιών ανήκει στο Facebook και η απόκρυψη του αριθμού των like θα δοκιμαστεί και σε αυτό σύντομα.

Όπως και με το Instagram, το χαρακτηριστικό αυτό ανακαλύφθηκε έπειτα από reverse-engineering του κώδικα της beta έκδοση της Android εφαρμογής. Η λειτουργία είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του Instagram. Σε κάθε post δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός like και μόνο ο δημιουργός του post μπορεί να δει το συνολικό νούμερο μαζί με τη λίστα των ατόμων που αντέδρασαν.

Περιέργως, ο αριθμός των like και των αντιδράσεων είναι ακόμα εμφανής στα σχόλια ενός post. Αυτό όμως μπορεί απλώς να οφείλεται στο γεγονός ότι η νέα λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη ακόμα και δοκιμάζεται μόνο εσωτερικά. Γι’ αυτό και δεν έχει ενσωματωθεί με την τελική της μορφή ακόμα στην εφαρμογή του Facebook.

Η αλλαγή αυτή δοκιμάζεται με σκοπό να σταματήσουν οι χρήστες να κρίνουν ένα post ή μία φωτογραφία από τον απόλυτο αριθμό των like της. Facebook και Instagram θεωρούν πως κάτι τέτοιο είναι θετικό για τους χρήστες και την εμπειρία που έχουν χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτό ίσως το Facebook προχωρήσει κι αυτό τελικά σε αυτή την αλλαγή.

Το νέο χαρακτηριστικό του Facebook δεν είναι ακόμα «live» για κανέναν χρήστη, αλλά η εταιρία επιβεβαίωσε ότι ίσως προχωρήσει στην δοκιμή του σύντομα. Η αντίστοιχη δοκιμή του Instagram φαίνεται πως έχει θετική ανταπόκριση και αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος που το Facebook σκέφτεται την επέκτασή της.