«The Dark Crystal: Age of Resistance»: Επιστροφή στον πλανήτη Θρα από το Netflix

Περίληψη: Ο Σεπτέμβρης είναι ακόμα ένας μήνας γεμάτος με πολύ νέο περιεχόμενο στο Netflix. Είτε αυτό...

Ο Σεπτέμβρης είναι ακόμα ένας μήνας γεμάτος με πολύ νέο περιεχόμενο στο Netflix. Είτε αυτό είναι παλιές ταινίες και σειρές ή νέες παραγωγές της ίδιας της πλατφόρμας, νέο υλικό προστίθεται συνέχεια. Μία από τις πρόσφατες προσθήκες είναι και το «Dark Crystal: Age of Resistance» που βασίζεται σε μία παλιά ταινία αλλά προσφέρει νέο περιεχόμενο.

Το 1982 ο Jim Henson και ο Frank Oz δημιούργησαν έναν φαντασιακό κόσμο πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής, το Dark Crystal, όπου με τη χρήση μαριονετών αφηγούνται την ιστορία του πλανήτη Θρα που αργοπεθαίνει. Ο Jen από τη φυλή Gelfling είναι αυτός που αναλαμβάνει να επαναφέρει την ισορροπία στον κόσμο του Θρα που απειλείται από τη φυλή των Skeksis.

Το «Age of Resistance» του Netflix λαμβάνει χώρα πριν τα γεγονότα της ταινίας και αποτελείται από 10 επεισόδια. Μεγάλο μέρος του κόσμου είναι βασισμένο στα κόμικ του J.M. Lee, αλλά οι πρωταγωνιστές της σειράς είναι διαφορετικοί. Οι όμορφοι χαρακτήρες διατηρούν τα χαρακτηριστικά του original έργου οπότε οι οπαδοί της δουλειάς του Jim Henson θα βρουν πολύ οικεία τη σειρά του Netflix.

Η ιστορία περιστρέφεται και πάλι γύρω από τους Gelfling, με τους Rian, Brea και Deet να προσπαθούν να ξεκινήσουν μία επανάσταση εναντίον των Skeksis. Ο καταλύτης είναι ένα τρομακτικό μυστικό που ανακάλυψαν για τη δύναμή τους, η οποία απειλεί το Θρα.

Οι πρώτες κριτικές μιλούν με πολύ θετικά σχόλια για την επιστροφή στον κόσμο του Θρα. Κριτικοί και κοινό εκθειάζουν τον όμορφο κόσμο και την πολύπλοκη ιστορία που αποτελεί ταυτόχρονα κάτι φρέσκο για την σύγχρονη τηλεόραση αλλά παραμένει πιστό στην πρωτότυπη ταινία του 1982.

Αν θες κι εσύ να ανακαλύψεις τα μυστικά του σκοτεινού κρυστάλλου τότε μπορείς ήδη να stream-άρεις τα 10 επεισόδια της πρώτης σεζόν. Αν κρίνουμε από το πως τελειώνει ο πρώτος κύκλος, τότε σίγουρα θα υπάρξουν και επόμενοι.