«The Fork, the Witch, and the Worm»: το νέο βιβλίο του Παολίνι

Περίληψη: Ήταν το 2005, όταν κυκλοφορούσε το «Έραγκον» στα ελληνικά, το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας του...

Ήταν το 2005, όταν κυκλοφορούσε το «Έραγκον» στα ελληνικά, το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας του Κρίστοφερ Παολίνι και από τότε αυτός ο πολυμήχανος συγγραφέας έχει καταφέρει να γοητεύσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο.

Ακολούθησε ο «Πρωτότοκος», το «Μπρίσινγκ» και ύστερα η«Κληρονομιά», το τέταρτο βιβλίο της σειράς. Κάποιοι τον έμαθαν από τα βιβλία, κάποιοι άλλοι από τις ταινίες, το σίγουρο είναι πως ο κόσμος που αφηγείται ο Κρίστοφερ συναρπάζει και καθηλώνει. 

Από την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου πέρασαν πολλά χρόνια και οι αναγνώστες έκαναν αρκετή υπομονή, ο Κρίστοφερ, όμως, τους είχε ενημερώσει: «δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω σε τούτη τη σειρά. Όσα έπρεπε να πω, τα είπα. Στη συνέχεια, σιωπή». Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να σπάσει τη σιωπή του με νέο βιβλίο, το «The Fork, the Witch, and the Worm», μια συλλογή από τρία διηγήματα με σκηνές από τις περιπέτειες του Έραγκον.

Ξόρκια, μάγια, ξωτικά, νάνοι και δράκοι, αυτός είναι ο μυθικός κόσμος της Αλαγαισίας, που ζωνταντεύει εκ νέου, με βασικούς ήρωες τον Έραγκον και τον θηλυκό δράκο του, τη γοητευτική Σαφίρα. 

«Αυτές οι τρεις ιστορίες σημαίνουν πολλά για μένα και ελπίζω να τις απολαύσετε όπως εγώ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κρίστοφερ και προειδοποίησε τους αναγνώστες του πως το βιβλίο αυτό αποτελεί μόνο την αρχή μίας σειράς πραγμάτων που ετοιμάζει.  Αναμένουμε, λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι ετοιμάζει αυτό το δαιμόνιο μυαλό με την αστείρευτη έμπνευση και δημουργικότητα!