The Simulation Hypothesis: όταν το Matrix γίνεται «πραγματικότητα»

Περίληψη: Aν η παραπάνω εικόνα είναι αρκετή για να σου προκαλέσει μία ευχάριστη ανατριχίλα, τότε είσαι...

Aν η παραπάνω εικόνα είναι αρκετή για να σου προκαλέσει μία ευχάριστη ανατριχίλα, τότε είσαι σαν και εμάς που η ταινία Matrix χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μας, οδηγώντας τον έφηβο τότε εαυτό μας σε ατέρμονες (και αξημέρωτες) φιλοσοφικές συζητήσεις για τη φύση της πραγματικότητας, για το πόσο «μπροστά» ήταν το bullet time και για το πόσο θα θέλαμε να φορτώνουμε στον εγκέφαλό μας κάθε είδους γνώση και δεξιότητα, όπως οι πρωταγωνιστές της ταινίας.

Μαζί με τα πρωτοποριακά ειδικά εφέ και τις κορυφαίες σκηνές δράσεις που άλλαξαν ριζικά τις ταινίες που ακολούθησαν, το Matrix επηρέασε και τον επιστημονικό και φιλοσοφικό κόσμο, αφού κάποιοι πήραν λίγο πιο σοβαρά την κεντρική ιδέα ενός κόσμου που δεν είναι αληθινός, αλλά αποτελεί προϊόν προσομοίωσης. Πόσο σοβαρά; Αρκετά ώστε να σχηματιστούν οι αντίστοιχες θεωρίες για την προέλευση του κόσμου.

Μάλιστα, ανήμερα της επετείου των 20 χρόνων της κυκλοφορίας του Matrix, δηλαδή στις 31 Μαρτίου του 2019, ο Rizwan Virk – επιτυχημένος συγγραφέας, βετεράνος της βιομηχανίας του gaming και αναγνωρισμένος Μηχανικός Η/Υ από το MIT -, θα κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «The Simulation Hypothesis», που εξηγήσει το πώς μπορεί να γίνει πραγματικότητα το Matrix.

Μέχρι πάντως να βγει το βιβλίο στα ράφια των καταστημάτων και στο public.gr, είναι ευκαιρία να δεις ξανά την ταινία, με άλλο μάτι αυτή τη φορά.